Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Κικιρίκουυυυυ!

Σήμερα ξύπνησα πουρνό-πουρνό για να πάω στον πολυαγαπημένο ΟΑΕΔ. Πήρα την τελευταία μου επιταγή το μήνα που μας πέρασε, και ο ημιφαλακρός κυριούλης στο γκισέ με ενημέρωσε να περάσω ξανά σήμερα «για να τσεκάρουμε τα αναδρομικά». Τις τελευταίες μέρες βέβαια, άρχισε να με επισκέπτεται η αϋπνία μου. Τακτικά κιόλας. Λίγο που μας ήρθε το χαρτί για τα στρατά, λίγο που περιμένω να περάσουν οι μήνες να έρθει η ώρα για την τοποθέτηση…δε θέλει και πολύ. Παρόλες τις 2 και μοναδικές ώρες ύπνου μου όμως, άνοιξα με δυσκολία τους γαλαζωπούς οφθαλμούς μου για να καλημερίσω τον συμπαθέστατο υπάλληλο. Περιμένω στην ουρά, ψάχνοντας έναν σταθμό της προκοπής να ακούσω μέχρι να έρθει η σειρά μου. Περπινιάδης όχι, Βοσκόπουλος όχι (δε μπορώ τις ένρινες γαρδένιες πρωινιάτικα),Χατζηγιάννης όχι (είπαμε άυπνη είμαι, μη μας πάρει και ο ύπνος βρε Μιχαλάκη)…Δε βρίσκω τίποτα, αλλά δεν πειράζει καθόλου επειδή ήρθε η σειρά μου. Καλημερίζω τον καμπριολέ υπάλληλο και τον ενημερώνω ότι ήρθα για να ελέγξουμε τα αναδρομικά. «Ποια αναδρομικα;» μου λέει.

«Δεν ξέρω, τα αναδρομικά, έτσι μου είπατε.»

«Ήρθατε να πληρωθείτε;»

«Μου είπατε κατά λέξη να έρθω να τσεκάρουμε τα αναδρομικά, δεν ξέρω αν πρόκειται για χρήματα, ή για ένσημα.»

Αρχίζει να μουρμουρίζει εκνευρισμένος και να ψαχουλεύει τους γαλάζιους, παραφουσκωμένους φακέλους. «Τι ωραία που άρχισε η μέρα μου»,σκέφτομαι. Ξαφνικά, ένα χέρι με σκουντάει στην πλάτη. Γυρίζω, και τι να δω; Μια κυριούλα λίγο πιο κοντή από μένα( ναι, υπάρχουν και πιο κοντοί, αλήθεια), με φούξια ταγέρ (αυτά θα έπρεπε να απαγορευτούν δια ροπάλου),και μακιγιάζ λες και θα πήγαινε σε οντισιόν για γκέισσες. Στις 8 το πρωί! Καταπνίγω ένα κάρο χαζές ατάκες,(ξέρετε πως μου έρχονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις) αν και θα ήταν ενδιαφέρον να τη ρωτήσω αν έπεσε με τα μούτρα (στην κυριολεξία) στο πρωινό της κεσέ με γιαουρτάκι 2% ,και τη ρωτάω ευγενικά τι θέλει. Πεταρίζοντας τα βλέφαρα χαριτωμένα (μα καλά πως μπορεί και τα κουνάει με τόση μάσκαρα;;;),με ρωτάει:

«Κι εσείς για αναδρομικά είστε;»

«Ναι»

Και μετά σιωπή. Α,δεν πάμε καλά. Εντελώς γιόκο τσόκο η γκέισσα. Ξαναγυρνάμε στον ξεσκέπαστο στο γκισέ.

«Τι φέρατε μαζί σας;»

Ε, έχω εδώ διάφορα, λαστιχάκια για τα μαλλιά(αν και βλέπω σε σου χρειάζονται, τα προτιμάς ανέμελα),ένα γλυφιτζούρι για ώρα ανάγκης, κλειδιά, ένα τάπερ με κεφτέδες μια και βλέπω να τη βγάζουμε εδώ όλη μέρα…

«Τα ένσημα και τις επιταγές.»

«Ένα χαρτάκι δε φέρατε;» (λες και με κάλεσε σπίτι του και πήγα με άδεια χέρια, καμιά Τζοκόντα δε φέρατε;)

«Τι χαρτάκι;»

«Δε σας είχα δώσει ένα χαρτάκι;»

Σκέφτομαι καλά, στύβω το μικρό μου μυαλό, και θυμάμαι ότι προσφέρθηκε να μου σημειώσει σε ένα λευκό Post-it την ημερομηνία 8/4 για να μην ξεχαστώ. Του το αναφέρω.

«Εμ, με αυτό έπρεπε να έρθετε.»

Κάγκελο εγώ. Μα να του πάω ένσημα, να του πάω επιταγές, ταυτότητα, όλα, και να μου τη λέει για το ηλίθιο χαρτάκι που στο κάτω κάτω δε μου είχαν πει να το πάω;

«Ε, να σας φτιάξω ένα.»

Γουρλώνει ο μεσιέ «Ανεμοδαρμένα Ύψη». «Τι εννοείτε;»

«Ε δώστε μου ένα άσπρο Post it και έναν κόκκινο στυλό να σας κάνω ένα ίδιο αν είναι απαραίτητο.»

«Τέλος πάντων δεσποινίς, λέτε και εξυπνάδες πρωί πρωί, (ε βέβαια εγώ είμαι έξυπνη και τις λέω, εσύ μπορείς;)ορίστε η επιταγή σας.»

Κοιτάω, και τι να δω…8,66 ευρώ. Ολόκληρα, ή έχει και κρατήσεις; Αλλά δεν πειράζει καθόλου αγαπητέ κύριε καμπριολέ, που μου χαλάσατε την πρωινή μου διάθεση για 8,66.Τώρα που τον άφησα στα χέρια της γκέισσας να δω τα χαϊρια του...
Υ.Γ.Αν έχετε το χρόνο,κάντε μια βόλτα κι από το γατίσιο μου μπλογκ...πολλές μικρές φατσούλες βρέθηκαν στα σκουπίδια αυτές τις μέρες και μεγαλώνουν με μπιμπερό.Αν θέλετε,βοηθήστε κάποιο να βρει μια ζεστή αγκαλιά.Και θυμηθείτε:Δεν έχουμε κάθε μέρα την ευκαιρία να βάλουμε έναν άγγελο στη ζωή μας.Μην την αφήσετε να σας προσπεράσει...!

24 σχόλια:

mirela είπε...

Καλημέρα τι καλημέρα που σου έφτιαξε μια μέρα ο ΟΑΕΔ !!Τι να κάνουμε αναγκαίο κακό, ποιός έχει όρεξη να βλέπει πρωί πρωί τα μούτρα των Δ.Υ αλά είπαμε!!Πάει πέρασε να λές.Αν και σε λίγο δεν θα χρειαστεί να ξαναδείς αυτές τις φάτσες από ΟΑΕΔ τουλάχιστον γλιτώνεις .

moukelis είπε...

Καλημέρα Μιρέλα!Αχ ναι,τι να κάνουμε,αναγκαίο κακό όπως λες.Αλλά ναι,πέρασε,αν και νομίζω θα περνάω να λέω κανένα γεια στον συμπαθή κυριούλη που και που! :@)

Ανώνυμος είπε...

Όποιος καταφέρνει να πηγαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες και να βγαίνει από 'κει αλώβητος (δηλαδή όχι με άσπρη μπλούζα και τα χέρια δεμένα σταυρωτά) ανεβαίνει πολύ στην υπόληψή μου!!!! Μπράβο, όχι μπράβο, δεν έχω λόγια :)))

Ανώνυμος είπε...

Μας κακομαθαίνετε, κύριε πρέσβη...
Δύο post απανωτά? Και να γελάμε χωρίς σταματημό?
Να περνάς, να πηγαίνεις να τον βλέπεις τον convertible φίλο σου, να του πηγαίνεις πεσκέσι χρωματιστά post-it (γιατί τα άσπρα είναι τόσο passé) και μαγικούς μαρκαδόρους.
LOL

Λούζι

moukelis είπε...

@Δενδρογαλή:Μα με γάτες τόσα χρόνια,έχω πάθει ανοσία στην τρέλα! :@)Καλώς μας ήρθες κι εδώ,το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι στέλνει τα σέβη του!

@Λουζινίκο,έχω και Φερρέρο,άμα είναι να σας κακομάθω,να το κάνω με στυλ!Λες να του αρέσει να τον επισκέπτομαι;Σιγά μην του πάω μαγικούς μαρκαδόρους!Μπορώ όμως να του πηγαίνω ένα χρωματιστό Post-it κάθε μήνα,με την ημερομηνία 8/4 με κόκκινο μελάνι,και δίπλα "δεν ξεχνώ".Lol

xaos είπε...

Ελα βρε Μουκελάκι κοτζάμ ποσό πήρες και παραπονιέσαι?Πρέπει να κεράσεις.Αλήθεια τι θα τα κάνεις?

Σοφία είπε...

Λοιπόν έχω να σου μιλήσω για κάποιες πολύ σημαντικές επενδύσεις! Ε! Να μην πάνε χαμένα τόσα χρήματα! Ελπίζω να πρόσεχες στην επιστροφή για το σπίτι... κυκλοφορούν και κλέφτες!!!
Φιλάκια Μουκελάκι μου!

moukelis είπε...

Χμ,Χελωνάκι και Κουκουβάου,λέω να ανοίξω μια χρηματιστηριακή εταιρία...Θα χρειαστώ συμβούλους για τέτοιο ποσό,να σας κρατήσω από μια θέση;:@Ρ

Μαριλένα είπε...

Φυσικά και έχω χρονο, αλλά δεν εχω αντοχή, για να περασω από το αλλο σου μπλογκ.

γι' αυτό, είμαι πάντα απούσα.
ομως, εχοντας μαζέψει τις δυο (πως μου τις ειπες; ταρταρουγίτσες) εχω δικαίωμα να κλεινω τα ματια, μικρό μου
(και να μην ανοίγω τρυπα στο στομαχι)

σε φιλω και σε καλη μεριά τα οκτώμισυ σου ευρουλακια :ΡΡ

Cinderelen είπε...

Καλησπέραααα :)

Γέλασα παρα πολύ με αυτό ---> «Ε, να σας φτιάξω ένα.» Αχαχαχαχα! :D :D :D
Καλά του είπες του βλαμμένου. Άντε γιατί πολύ "ανώτεροι" μας το παίζουν μερικοί μερικοί >.<


φιλακια :*

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα, ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!
Πολύ τα χαίρομαι τα κειμενά σου.
Κάνε υπομονή, όλα θα γίνουνε.
Καληνύχτα καλό μου παιδί

moukelis είπε...

Μαριλενάκι μου δεν εννοούσα εσένα να περάσεις πό το άλλο μπλογκ,εσύ είσαι ήδη "προικισμένη" με δύο πανέμορφες ταρταρουγίτσες!Αλλά όλο και κάποιος που δεν έχει γίνει ακόμα γατογονιός θα περάσει,να μην τον προτρέψουμε να ζήσει τη γατίσια μαγεία με ένα από τα μικρούλια που ψάχνουν για σπίτι;

Προγκηπέσσα μου και βέβαια καλά του έκανα,άντε πια,όλοι την έχουν δει κάπως και μας χαλάνε τη μέρα...Πάλι καλά που υπάρχουν και των άλλων λογιών,που μας τη φτιάχνουν!:@)

Σοφία μου σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια.Υπομονή κάνω,κάνω και τίποτα άλλο;(εντάξει,γκρινιάζω και λίγο...)
Καλή σου νύχτα!

gyftaki είπε...

Καλημέρα ξανθιά μου καλονή! Κάνω βόλτες στο γατο-μπλοκ σου και έχω μερικές απορίες. Ξέρεις τον φοβερά "υπεύθυνο" χαρακτήρα μου. Αν σ'αυτό προσθέσεις τις άρκετες ώρες που λείπω απ' το σπίτι καθώς επίσης και έναν μικρό περιορισμό στο δωματιό μου τις ώρες που λείπω -κατοπιν απαίτησης της συγκατοίκου-, νομίζεις ότι θα μπορούσα να φιλοξενήσω μια "γατο-φίλη;"

moukelis είπε...

Γυφτουλάκι μου πάρε γατουλάκι και θα συμφωνώ ότι είμαι ξανθιά εις τους αιώνας των αιώνων!!!
Βεβαίως και θα σας βολέψει,ειδικά αν δεν πάρετε μωράκι και προτιμήσετε ένα λίγο πιο μεγάλο σε ηλικία και "μαθημένο" στην άμμο και ανεξάρτητο.Αν σου άρεσε ο Αριγκάτο,που είναι και ταλαιπωρημένος,έχουμε και αδερφάκια του,στειρωμένα και πλήρως εμβολιασμένα(γλιτώνεις από πολύ κόπο και έξοδα,κακά τα ψέμματα).Τώρα αν προτιμάτε μπεμπάκι,να ξέρετε ότι θέλει πιο πολλές αγκαλιές και μπορεί να του λείπετε και λιγάκι,αλλά όλα γίνονται!Ποιο βάλατε στο μάτι;Άμα θελετε κανονίζω εγώ τη μεταφορά,έχω επαφή με τα κορίτσια.
Αχ τι καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Α! βρε Μουκελάκι λατρεύω το ήφος που γράφεις, στη κυριολεξία με τρελλαίνει, ήταν σα να ήμουν μαζί σου στον ΟΑΕΔ,σε άκουγα και έσκαγα στα γέλια απο το ήφος σου με την υπάληλο.Σ' αγαπώ πολύ πολύ !

moukelis είπε...

Αχτιδούλα που να ήσουν κι εκεί!Είπαμε,θα έρθεις σε κάποια στιγμη να σου κάνουμε εντατικά μαθήματα σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιων τύπων!
Καλή σου νύχτα γλυκιά μου! :@*(φιλάκι)

Donnaliza είπε...

Χαχα Μουλεκακι...υπαρχουν και χειροτερα...πανε σε λιγο να διαβασεις τι επαθα εγω.

Φιλι( ανυπομονω να ερθει η Κυριακη)

moukelis είπε...

Έρχομαι αμέσως Δόνα μου.Αααα βρήκαμε σπίτι για την αδερφούλα του ροζ γάτου σου,το Μπαλονάκι!
Μπες στο φόρουμ να δεις τα χαϊρια μας για την Κυριακή,ο παλιοΟΣΕ δε μας αφήνει να ταξιδέψουμε με τη μικρή μας...:@(

Donnaliza είπε...

Καθυστερισα λιγο, αλλα τωρα, με αφορμη τα δικα σου στον ΟΑΕΔ,εκανα την αναρτηση μου με το πρωτο μερος του θεατρου του παραλογου που βιωσα στον ΟΑΕΔ.

Χαιρομαι για το αδελφακι-Μπαλονακι :)

Αννα είπε...

Καλημέρα...
Καλά σοβαρά έψαχνε να του δωσεις εκεινο το χαρτακι...;;;Πω πω τι τυπικος υπάλληλος!!!
Εγω σπιτάκι σημερα...Χωρις σχολείο..Αρρωστηκα και απολαμβανω περιποιηση απο τη μαμα!!!

Aurangel είπε...

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ BLOG!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!

moukelis είπε...

Αννούλα μας,άρρωστη;Περαστικά,πες στη μαμά να σε κάνει γρήγορα καλά,τα μικρά σου σε χρειάζονται! :@)

@aurangel:Καλώς μας ήρθες,το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι σε χαιρετά!Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια,να περνάς μια βόλτα από το κάστρο μας!

ZouZouna είπε...

Ρε Πυγολαμπιδάκι, πως τα σήκωσες τόσα λεπτά? Σε τι σου τα έδωσαν? σε επιταγή, σε μετρητά? και πως κατάφερες να τα πας ως το σπίτι? Δεν φοβόσουν μην σε παρακολουθούσαν, μην σε κλέψουν, μην σου τα πάρουν. "Είναι πολλά τα λεπτά Δώρα'.......
Καλό Πάσχα. Φιλιά κερασένια

Σοφία είπε...

Χαχαχα μιλάμε για τρελλό γέλιο! Ειδικά η φάση με το χαρτάκι (να σας φτιάξω ένα ίδιο) είναι άπαιχτη!!!!! Εύγε μικρή μου!