Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Doomsday

Χτες ήταν μια ακόμα μέρα από αυτές που σου φαίνεται ότι η συννεφιά έχει μπει μέσα στο δωμάτιο, και έχει κατακαθίσει πάνω από το κρεβάτι σου. Τα γατάκια μας τα χάσαμε όλα ένα ένα, μάλλον καλυκοϊός, και κάθε τρεις και λίγο γίνεται καυγάς για τη στείρωση της Αμελί. Χτες αποχαιρετίσαμε και μια άλλη γατούλα, τη Μπαλού, της οποίας η υιοθεσία δεν πήγε καλά. Πανέμορφη γάτα, με τεράστια σμαραγδένια μάτια…Στενοχωρηθήκαμε όλοι πάρα πολύ, ελπίζω να καταφέρει να βρει ένα σπιτάκι σύντομα.

Το βράδυ για να φτιάξει λίγο το κέφι μας, είπαμε να πάμε σινεμά. Και σαν καλοί αναγνώστες ,πρέπει να μου συμπαρασταθείτε και να μου λύσετε και τις απορίες μου.

Πριν αρχίσει η ταινία, είδαμε το τρέιλερ του Hulk.Ξέρετε, αυτού του πράσινου σφίχτερμαν. Ερώτηση πρώτη:Ποιος έξυπνος είχε τη φαεινή ιδέα να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Νόρτον;(όχι το antivirus καλέ, αυτός που έπαιζε και στο Fight Club).Αν είναι δυνατόν, ο άνθρωπος είναι στο μπόι μου. Τέλος πάντων, το προσπερνώ. Κάποιος που είναι πιο οξυδερκής από μένα, μπορεί να μου απαντήσει και στην ερώτηση βου; Το παντελονάκι του Hulk,μεγαλώνει μαζί με τον Hulk;Επειδή όταν γίνεται πράσινος και κακιασμένος, φοράει ένα παντελονάκι. Σκισμένο μεν, αλλά το φοράει. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό, όταν εγώ με το που παίρνω δυο κιλά δε μου κουμπώνει το τζιν;

Η ταινία που πήγαμε να δούμε λεγόταν Doomsday.Ο Μούκος με είχε προειδοποιήσει ότι είναι σε στυλ Mad Max,και δε θα μου αρέσει, αλλά είπα να μην πάμε πάλι για καφέ στην παραλία, και να του δώσω μια ευκαιρία. Τι το ήθελα…

Αυτό το πράγμα που οι δημιουργοί του αποκαλούν ταινία, υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται κάπου στο μέλλον, το 2000τριαντακάτι.Ε τα γνωστά, έχει πέσει ένας ιός στη Σκωτία(πάω στοίχημα ότι ο σεναριογράφος δεν πάει μία τους σκωτσέζους),η χώρα μπαίνει σε καραντίνα για κάμποσα χρόνια, και ξαφνικά ο ιός κάνει την επανεμφάνισή του στη Βρετανία. Και οι εξυπνάκηδες που άφησαν τους σκωτσέζους με τις καρώ ανεμιστές φουστίτσες να πεθάνουν, ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν κάποιοι επιζώντες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη σωτηρία τους. Στέλνουν λοιπόν μια κυριούλα(η οποία είχε φύγει από τη Σκωτία τότε με τον ιό χάνοντας το ένα της μάτι),να τους βρει και να φέρει τη σωτήρια φόρμουλα στην Βρετανία. Μην τα πολυλογώ, η προαναφερθείσα δεσποινίδα αντί για το μάτι που έχασε, έχει ένα μάτι-κάμερα, που το βγάζει, το πετάει στα καταγώγια, είναι συνδεδεμένο με το ρολόι της, βλέπει τους κακούς για να τους καθαρίζει στο άψε σβήσε, και μετά το ξαναφοράει(μπλιαχ).Της δίνουν δύο σούπερ οχήματα σαν τεθωρακισμένα (ήξερα ότι θα πάνε όλα κατά διαόλου, από τη στιγμή που αναφέρθηκε ότι το όνομα του οδηγού ήταν Τσάντλερ),και την αμολάνε στη Γλασκώβη. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, κισσοί παντού(τελικά σε μια καταστροφή δε θα επιβιώσουν μόνο κατσαρίδες, αλλά και κισσοί),και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος νερού, τροφής ή ρεύμα. Και ξαφνικά, εκεί που εξερευνούν την πόλη, τι γίνεται; Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Εμφανίζονται ένα μάτσο λοφιοφόροι νεαροί σε μηχανές. Μόλις τους είδα, είπα αμάν, ο Ρούφιο(από τον Πήτερ Παν) τελικά δεν πέθανε, στη Γλασκώβη πήγε κι έκανε οικογένεια! Τρομεροί σας λέω, φαΐ και νερό μπορεί να μην είχαν, αλλά μοβ βαφή για το λοφίο και τατουάζ είχαν μια χαρά. Τους πιάνουν λοιπόν, και η ηρωίδα μας καταχράζεται όλα της τα τεχνάσματα για να ξεφύγει από τους κακούς ανθρωποφάγους(ε ρε τι κάνει η βαφή),ανάμεσα στα οποία είναι και μια βόμβα αφρού. Τι κάνει η βόμβα αφρού; Μα καλά τι σόι άνθρωποι είστε εσείς; Βρε ανίδεοι, βγάζει αφρό φυσικά! Μπαίνει ας πούμε στο ασανσέρ(που δεν έχει ρεύμα),πετάει από κάτω του μια βόμβα αφρού, και ανεβαίνει στο δεύτερο. Όχι,παίζουμε…

Κατόπιν βγαίνει στο προσκήνιο μια κυρία με πολλά σουβλιά στο μαλλί(κι εγώ φοράω τέτοια, λες να γίνω έτσι;),μετά κάτι παχουλοί με σκωτσέζικες φούστες κάνουν ένα σύντομο πέρασμα(ε να μην ξεχνάμε και την παράδοση),και τελικά οι ήρωές μας καταλήγουν να ξεφεύγουν με ένα τραίνο σαν το Χόγκουαρτς Εξπρες ένα πράγμα(αν εμφανιζόταν και ο Χάρι Πότερ από πουθενά δε θα μου έκανε εντύπωση).Α, ξέχασα να πω, στην ομάδα έχει ενσωματωθεί και μια ξανθούλα με μεσαιωνικό φόρεμα, που αναλαμβάνει να τους πάει στο γιατρό που έχει βρει τη θεραπεία. Τους βγάζει λοιπόν σε ένα δάσος, και ξαφνικά ακούγεται ένας τρομερός θόρυβος. Αρχίζουν να τρέχουν όλοι, γιατί λένε ότι αυτό που ακούγεται είναι ο Εκτελεστής. Παναγιά μου βόηθα λες εσύ(πείτε το κι εσείς, θα σας χρειαστεί πολύ σύντομα).Διότι ο Εκτελεστής ξέρετε τι είναι; Ιππότης! Καλέ ναι, ένας ιππότης, με την πανοπλία του και το άτι του και το τόξο του. Τους ξαναπιάνουν λοιπόν οι φρουροί ,και ανακαλύπτεις εσύ ο έντρομος θεατής ότι θα κάνουμε πέρασμα ΚΑΙ από το Μεσαίωνα. Επειδή και καλά μετά την καταστροφή, οι κάτοικοι αποφάσισαν οι μισοί να κάνουν λοφίο σαν τσαλαπετεινοί, και οι άλλοι μισοί να γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Κι άμα κάνεις μια δουλειά, να την κάνεις σωστά, με τα κάστρα τους, με τις δάδες τους, με τα άχυρά τους…Άλλο να σου λέω κι άλλο να το βλέπεις…Τέλος πάντων, την βάζουν σε μια αρένα με ένα τυπά σαν gladiator,με πανοπλία και ένα μαρκούτσι από αυτά που έχουν αυτή τη μπάλα με τα καρφιά. Κι αυτή θυμίζω, μόνο με το μαύρο της φανελάκι και το παντελονάκι το δερμάτινο. Αλλά επειδή η ηρωίδα μας σαν γνήσιο αμερικανάκι δε μασάει, ξεφεύγει με κάτι κόλπα τύπου this is Sparta,και κάνει τον νταγλαρά αλοιφή μέχρι να πεις κύμινο. Καθαρίζει και καναδυο φρουρούς, και αφήνει τον ξεμωραμένο τον γιατρό που έχει γίνει βασιλιάς σε αυτό το τρελοκομείο, να κοιτάει κατσούφης τους αιχμαλώτους του να ξεφεύγουν από τις πολεμίστρες.

Η διαφυγή γίνεται από μια σήραγγα, αλλά οι μεσαιωνικοί φρουροί ακόμα είναι πίσω τους. Μέσα στη σήραγγα έχει πολλά ξύλινα κιβώτια. Πρέπει να βρουν κάτι σύντομα σε πυρομαχικό, γιατί με τα τόξα θα τους κάνουν τ’ αλλατιού. Κοιτάνε τη λίστα με τα πράγματα που έχει η σήραγγα, αλλά δεν έχουν χρόνο να ψάξουν, οπότε αποφασίζουν να ανοίξουν ένα κιβώτιο στην τύχη. Τώρα εσύ θα μου πεις αθώε κι ανυποψίαστε θεατή, μπορεί να γίνει χειρότερη αυτή η ταινία; Κι εγώ θα σου απαντήσω, φυσικά και γίνεται. Διότι το τυχαίο κουτί που ανοίγουν, ξέρεις τι έχει; Ένα υπερπολυτελές αμάξι! Αυτοί είναι συμπαίχτες για το Μεγάλο Παζάρι, όχι οι άλλοι οι μπουνταλάδες που πετυχαίνουν όλο Ζονγκ. Ε, να μη στα πολυλογώ, τρέχουν αυτοί με την αμαξάρα, τους παρατάνε οι μεσαιωνικοί τύποι, αλλά τους κυνηγάνε οι λοφιοφόροι, με κάτι οχήματα σαν των Φλίνστόουνς, με αρκουδάκια δεμένα στο παρμπρίζ (μη με ρωτάς γιατί).Η ξανθούλα να λέει στους κακούς με παρακαλητά να σταματήσουν, ένας από τους κακούς να έχει μεταμορφωθεί στον άνθρωπο-τσιμπούρι και να μη μπορούν να τον ξεκολλήσουν από το αμάξι…τρελά γλέντια σου λέω. Τελικά φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά η ηρωίδα μας δε δέχεται να σωθεί, και σαν άλλος Τερμινέιτορ(στο 2 καλέ που είναι καλός),δέχεται να θυσιαστεί για το κοινό καλό.

Αφού δεν έκανε και κανένα πέρασμα ο Σούπερμαν, καλά πήγαμε…

11 σχόλια:

Σοφία είπε...

Συγνώμη κι όλα! Όλο αυτό ήταν ταινία; Χριστέ μου!!! Τι μπορεί να κατεβάσει το "μυαλό" ενός ανθρώπου!!! Χαρά στο κουράγιο σου, που την είδες μέχρι τέλους!!!

Μεγάλωσε το ζουζούνι σου! Γλύκας είναι!
Καλημέρα Μουκελάκι μου!

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ την παρακολουθούσες όμως!!!! Εκτός και αν όλα αυτά τα βγάζεις από το μυαλό σου!!!!!

Την άλλη φορά, καφέ στην παραλία κοριτσάκι μου!.....

Το πλάσμα το θεϊκό τι το έβαλες κάτω κάτω;;; Πρώτος και καλύτερος έπρεπε να είναι, πάνω-πάνω, με τις πατούσες του να σε μουτζώνουν, που άφησες ένα αγόρι να σε πάει σε ταινία :Ρ

Αννα είπε...

Ανάσταση του ονείρου σου
σου εύχομαι να ζήσεις
και ό,τι ποθείες μες στη ζωή
γρήγορα να αποκτήσεις!!!


Το φως της Αναστάσεως
να λάμψει στη ζωή σου
και όλου του κόσμου οι χαρές
να βρίσκονται μαζί σου!!!

Καλή Ανάσταση!!!

A και καλες προβολες..

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω διαβασει ποτε καλυτερη περιγραφη ταινιας!!τα συγχαρητηρια μου!! και για την περιγραφη αλλα και για την αισιοδοξια σου ρε συ!!!

καλο σου βραδυ!

Μαριλένα είπε...

η εικόνα του Σείριου με αποζημιωσε για τα κακα νεα που διάβασα παραπάνω..

να μου τον σφίξεις και να μου τον φιλησεις!!

καλο Πάσχα και καλη Ανάσταση μουκελακι μου γλυκό
(και μακριά από ταινίες-βλακείες :))

moukelis είπε...

@Κουκουβάου:Ναι,ήταν ταινία.Θεώρησα ηθικό χρέος μου να παραθέσω τα πολύ περιγραφικά(και κολακευτικά δε μπορείς να πεις) μου σχόλια,για να μην πάει και τη δει κανείς σας και λέτε ότι δεν σας προειδοποίησα!
Ναι το τερατόγατο μεγάλωσε,και έχει αρχίσει να κατεδαφίζει το σπίτι.Μόλις τον μαλώσεις,αγριεύει και κάνει "χου".Μια οπτασία...Καλημέρα!

@Δενδρογαλή:ΚΑλέ την παρακολούθησα,άμα δεν πιστεύεις πήγαινε να τη δεις(αυτό δεν είναι προτροπή,αλλά άμα σε τρώει το κεφάλι σου...)Την άλλη φορά οπωσδήποτε καφέ.Και δεν με πήγε αυτός ο έρμος,εγώ τον έφαγα να πάμε για να κάνουμε κάτι διαφορετικό...:@(Ο Σείριος χαστουκίζει κιόλας για τέτοιες περιπτώσεις!Αααααα χαρίζουν έναν ολόιδιο,ίδιο χρώμα,ίδια μάτια!Όποιος ενδιαφέρεται,να τον ενημερώσω!

@Αννούλα:Οι πιο ωραίες τραγουδιστές ευχές!Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου,και αταποδίδω! :@)

@Ψιθυράκι:Σ'ευχαριστώ πολύ,η περιγραφή γράφτηκε για να ειναι η χειρότερη βρε,όχι η καλύτερη!Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα,και καλά να περάσεις!

@Μαριλενάκι:Άμα στον σφίξω καλή μου,θα με βρείτε στον πάτο της θάλασσας να μιλάω με τα ψάρια!Χα χα...
Καλά να περάσετε,και πολλά μουσουδάκια από τον Σείριο(μόλις κάναμε μπάνιο και μοσχομυρίζει μπισκότο σοκολάτα).

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι λουράκι υπέροχο του φοράς; είναι κουκλί.Φαίνεται δεν βλέπεις πολλά έργα φαντασίας, σε πληροφορώ οτι είμαι φαν των παιδικών ταινιών και κάθε ταινία φανταστικού περιεχομένου, δεν υπάρχει ταινία που να μη την έχω δει,δεν υπάρχει παιδική σειρά που να μη παρακολουθώ..οι κόρες μου μέχρι τώρα με κοροιδεύουν και λένε οτι το Σάββατο είναι η ..μέρα της Μαμά( επειδή έχει παιδικά).Σου εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία στην οικογένεια σου .

Nathalie είπε...

ΟΚ, μας έπεισες να μη το δούμε.. Η περιγραφή όμως μ'έκανε να λυθώ από τα γέλια!!
Παρεπιπτόντως να περάσεις τέλεια, να ξεκουραστείς και να γεμίσεις μπαταρίες!!

moukelis είπε...

@Αχτιδούλα:Βλέπω κι εγώ όλα τα παιδικά,αλλά τα τόσο τραβηγμένα φαντασίας δεν τα μπορώ με τίποτα.
Το λουράκι μας είναι κερασί επειδή νομίζαμε ότι είναι κοριτσάκι,αλλά επειδή είναι καρω,το κρατήσαμε!

@Ναταλίτσα:Αφού δε θα το δείτε πάλι καλά!Γελάς με τα παθηματα του κόσμου βρε;Εδώ μιλάμε για έβδομη τέχνη,τς τς τς...άτεχνοι άνθρωποι...:@Ρ
Επίσης καλά να περάσεις,χαιρετισμούς στη μαμά και το μπαμπά!

Σοφία είπε...

Για την ταινία δεν διάβασα (δεν μου αρέσουν τα θρίλερ) αλλά ο γατούλης είναι απίστευτος!!!

moukelis είπε...

Ευχαριστούμε για το κοπλιμέντο Σοφία,ο Σείριος στέλνει χαιρετίσματα!