Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Άλλος για Χίο τράβηξε...

Πριν αρχίσω το σημερινό ποστ, παραίνεση:

Όσοι ακούτε Stavento,λυπηθείτε όλους εμάς που δεν ακούμε. Αν σας αρέσει η Καλομοίρα, μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε. Αν σας αρέσουν τα Ημισκούμπρια, το ίδιο. Αν σας αρέσουν και τα δύο, ακούστε τα και τα δύο. Αλλά μια κοπελίτσα που νιαουρίζει, με μια παρέα μανταχαλαίους να μουρμουράνε στίχους χωρίς νόημα ΔΕΝ είναι ραπ, χιπ-χοπ, ή ότι άλλο τέλος πάντων θέλουν να θεωρούνται. Και προς Θεού ,δεν είμαστε βαρήκοοι!

Τώρα μπορώ να αρχίσω λοιπόν. Τις τελευταίες μέρες διένυσα κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα. Ξεκινώντας από τον μικρό και φτωχικό μας Βόλο, έφτασα στην Αλεξανδρούπολη(την οποία δεν πρόλαβα να δω καθόλου επειδή ήταν ταξίδι αστραπή) και δύο μόνο μέρες μετά, κατέβηκα στην Τρίπολη. Παρέδωσα τον Μούκο μου στα χέρια της μαμάς πατρίδας τραγουδώντας «Αεροπόρος θα γενώ…»

Για το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη δεν έχω να πω και πολλά, κάτι συγγενείς γνωρίσαμε και τιγκάραμε στις καριόκες. Αλλά για το ταξίδι στην Τρίπολη…

Τι να πρωτοπώ. Μπαίνοντας στην πόλη μετά από έξι ώρες ταξίδι ,το πρώτο πράγμα που αντικρίσαμε ήταν μια ωραιοτάτη αφίσα του μεσιέ Καρατζαφέρη, με δυο χέρια από κάτω(για το σύνθημα «Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη» βρε ανίδεοι, τς τς τς…) και την επεξηγηματική λεζάντα «είναι ο καλύτερος επειδή το απέδειξε και στην Ευρώπη».Τι να πω, άσχετη είμαι από πολιτικά, αλλά αφού το απέδειξε ο άνθρωπος, να μην το πούμε; Δεν έδωσα σημασία, και προχώρησα προς το ταξί που θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο. Ανοίγοντας την πόρτα του πορτ μπαγκάζ για να βάλουμε τις βαλίτσες, ερχόμαστε φάτσα κάρτα με ένα φραπεδοπότηρο. Με τον ξεραμένο αφρό του φραπέ. Ναι, και το σπαστό καλαμάκι. Όχι, δεν ήταν το πλαστικό, από αυτά που παίρνουμε στα ταξίδια, ούτε το άλλο που παίρνουμε από τις καντίνες κατά μήκος της εθνικής οδού. Κανονικότατο φραπεδοπότηρο που μοίραζε ο νες την προηγούμενη δεκαετία ήταν, και μάλιστα με την επωνυμία πάνω. Πήγα να τα μπήξω, αλλά όπως πάντα ο μούκος περιέσωσε την λιγοστή μου αξιοπρέπεια και με έχωσε στο ταξί. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο υπό τη συνοδεία Βασίλη Καρρά(non-stop) και με ένα μάτσο περιοδικά στο πίσω κάθισμα λες και είχαμε πάει οδοντίατρο. Στην πλατεία που ήταν το ξενοδοχείο μας θαυμάσαμε με περισσή ευχαρίστηση το εικαστικό δρώμενο για την Πασχαλιά:ένα μάτσο υπερμεγέθη κεριά, δυο φορές το μπόι μου, σε φλούο χρώματα. Η ρεσεψιονίστ αφού τακτοποίησε τα διαδικαστικά μας παρέδωσε το κλειδί, το οποίο συνοδευόταν από…Εδώ σας θέλω. Ξέρω τι θα πείτε, από μπρελόκ, από καρτούλα που τοποθετείται σε ειδική εσοχή για το ρεύμα, από πάσο…Όοοοχι αγαπητοί. Συνοδευόταν από ένα τεράστιο γκουμουτσοειδές κατασκεύασμα που προσομοίαζε σε πόμολο. Ιδέα δεν είχαμε τι ήταν. Αλλά όταν ανεβήκαμε στο δωμάτιο και είδαμε την ξεχαρβαλωμένη πόρτα, υποθέσαμε ότι είναι για να βαράς κατακούτελα τους πιθανούς διαρρήκτες…Ε λοιπόν, έχω δει πετσέτες με μονόγραμμα, μαντίλια με μονόγραμμα, ακόμα και σαπουνάκια με μονόγραμμα…αλλά λεκάνη τουλέτας με το μονόγραμμα του ξενοδοχείου δεν είχα ξαναματαδεί.

Το απογευματάκι είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Η σύντομη περιήγησή μας μας γέμισε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως:

  • Υπάρχει κατάστημα «Όλα 300» που έγραφε στην πινακίδα του ότι έχει ΚΑΙ είδη βαπτιστικών ΚΑΙ γάμου παρακαλώ. Σπεύσατε.
  • Αν αρρωστήσετε στην Τρίπολη, δεν υπάρχει κανένας φόβος, έχει σε κάθε γωνία φαρμακείο και γιατρό. Επίσης έχει σε κάθε γωνία(δίπλα από το φαρμακείο) κατάστημα παπουτσιών και κάβα κρασιού.
  • Αν είστε πολύ θρήσκος, η Τρίπολη είναι η πόλη για σας. Κάθε μαγαζί, ανεξάρτητα από το είδος που εμπορεύεται, διαθέτει και θρησκευτικά είδη. Είδαμε μέχρι και βιβλιοπωλείο που αντί για βιβλία στη βιτρίνα είχε αγιογραφίες(και δίπλα μολυβάκια του Μπομπ Σφουγγαράκη).
  • Είναι η μοναδική πόλη όπου μπορείτε να θαυμάσετε αρχαιοελληνικά αγάλματα στις ταράτσες εμπορικών καταστημάτων, φωτισμένα με μπλε νέον(ασχολίαστο).

Αφού λοιπόν περάσαμε το κομμωτήριο «Η Λυγερή» και αποφασίσαμε ότι η «κοσμική ταβέρνα Η ωραία Τριπολιτσά» δεν ήταν για μας, καταλήξαμε να πάρουμε το βραδινό μας σε ένα συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο. Ωραίο φαγητό, ευγενέστατοι υπάλληλοι, μείναμε υπέρευχαριστημένοι.

Το επόμενο πρωί συνόδεψα το έτερον ήμισυ στο στρατόπεδο, και πήρα το δρόμο του γυρισμού. Α,είδα και τον ισθμό(σιγά το πράγμα πια, τι το κάνουν τόσο θέμα).

Έχω και μια απορία. Στον τρισάθλιο τον σταθμό Λιοσίων, το ξέρετε ότι πληρώνεις το χαρτί υγείας; Βασικά μέσα στις τουαλέτες έχουν βγάλει το χαρτί, και έξω από αυτές βρίσκεται μια κυρία που σου κόβει-με το αζημίωτο βέβαια-ένα μικρό κομματάκι και στο δίνει. Κι ο Θεός βοηθός…

21 σχόλια:

Λουκρητία είπε...

E, μα συγνώμη, στην Αρκαδία ήσουν, περίμενες κάτι καλύτερο;
Το μόνο που έχουν να πουν για τον τόπο τους είναι ότι είναι οι πιο αυθεντικοί έλληνες γιατι οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να τους κατακτήσουν και ότι από εκεί ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση. ΠΕρασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς, δηλαδή.
Τα έργα των εκατοντάδων πολιτικών περιορίζονται στους μαζικους διορισμούς, δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των δημοσιων υπαλληλων στην Αθήνα είναι απο την Πελοπόννησο, αλλά για να πας μέχρι εκεί, κοντεύεις να σκοτωθείς με τέτοιο παλιόδρομο.
Δεν έχω ξαναδεί σε άλλο μέρος στην Ελλάδα (και έχω πάει παντού, πιστέψτε με) τόσο συγκεντρωμένα όλα τα θλιβερά χαρακτηριστικά των ελλήνων.

Sophia Kollia είπε...

Γιααα!! θα ξεκουραστείς τώρα. Μα καλά έχουν αγάλματα σε ταράτσα και με νέον?
ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ. Πάντως το χιούμορ σώζει!

Μαριλένα είπε...

Tι είναι το "Stavento";

η Καλομοίρα χαριτωμένη ειναι, απο κατι αλλες γαου γαου, σαφώς καλυτερη

τα άλλα, ασχολίαστα :ΡΡ

α! τα ημισκούμπρια ειναι άκρως αντιπαθητικά.

φιλια στα Σειριακά μουστάκια :))
και σε σενα ασφαλώς :))

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτό με το χαρτί υγείας στο τέλος με τρέλανε!!!... Τα υπόλοιπα μου φάνηκαν σχεδόν φυσιολογικά :ΡΡ Τα ίδια συμβαίνουν παντού......

marionettie είπε...

Πόπο παρατηρητικότητα! Για τα μαγαζιά που τα θυμάσαι όλα το λέω! Να σαι καλά καλή μου!

moukelis είπε...

@Λουκρητία:Δεν είχα καναπάει Πελλοπόνησο μεριά,αλλά σκέφτομαι σοβαρά να μην τη δηλώσω καν στα χαρτιά για τον διορισμό μου...:@(

@Σοφία:Τέτοια κακογουστιά...Δε σου λέω τίποτα,άλλο να το βλέπεις...

@Stavento Μαριλενάκι είναι ένα συγκρότημα της μοδός,ρώτα το Ελενάκι να σου πει.Κι εγώ δε λέω,δικαίωμα του καθενός είναι να ακούει ό,τι θέλει,αλλά μην μας το παίζουν και ότι διαθέτουν κοινωνικό προβληματισμό...
Φιλάκια στην Άκκα,στα κορίτσια σου και στον Χρόνη(πολύ γέλιο τα Σειριακά μουστάκια) :@)

@Δενδρογαλή:Άμα βρεθείς στο σταθμό Λιοσίων,πήγαινε στο pipi room να ζήσεις από κοντά τον θρύλο που αφηγούμαι! :@Ρ

@Μαριονέτα μου όσοι με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν ότι έχω μνήμα σαν τρυπητό για μακαρόνια.Αλλά έχω πάντα μαζί μου σημειωματάριο και καταγράφω για να γράψω τα καταχθόνια ποστ μου μετα...
Να 'σαι καλά! :@)

anamella είπε...

Καλώς ήρθες στην Ελλάδα !!!!
Καλός φαντάρος ο Μούκος σου
Καλησπέρα

Αννα είπε...

Αααα και ο αγαπημένος μου ξαδερφούλης παρουσιάστηκε την Τρίτη στην Τριπολη....
Ανναααα δεν ημουν εγω για αεροπλάνααααα...Άνναααα
Τα έχει παίξει ο ξάδερφος...Και εκείνος για ένα άθλιο ξενοδοχείο μου μίλησε...
Αντε φιλάκια
να ναι καλά τα φανταράκια!!!

Σοφία είπε...

Σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε; Ρώτησα και έμαθα (καθότι έχω τα κοννέ μου στην περιοχή) ποια είναι τα καλύτερα: Μαίναλο (στη μεγάλη πλατεία), Ανακτορικό και Alex. Τα άλλα είναι του περασμένου αιώνα και βάλε. Επίσης για φαγητό μου είπαν μια σουβλακερί που λέγεται το Πιπέρι, αλλά γενικά δεν θα δυσκολευτείτε, έχει πολλά ωραία μέρη για φαγητό. Για τα αγάλματα δεν ξέρω τίποτα, αλλά για θρησκοληψία μην τους φοβάσαι - δεν είδες που κάτω από την μητρόπολη έχει καταστήματα;

Y.Γ. Ξέρω 2 φαρμακοποιούς που έχουν φαρμακείο στην Τρίπολη. Μάλλον δεν είναι σύμπτωση, ε;

Sophia Kollia είπε...

Δήλωσε παιδί μου Κάρυστο. θα περάσεις τέλεια. Είναι μόνο 2 - 3 ώρες από το σπίτι σου. Ασε που όποιος έρχεται, αγοράζει και σπίτι στο τέλος!
καλημέρα

Σοφία είπε...

Με το καλό να πάει ο Μούκος σου και κουράγιο του εύχομαι! Να προσέχει όμως, γιατί όλοι οι άντρες παίρνουν κιλά στο στρατό!
Τα ΚΤΕΛ και ειδικά οι τουαλέτες τους, είναι άθλια παντού!
Καλημέρα Μουκελάκι μου!

Αννα είπε...

E ψιτ μη ξεχάσεις να δηλώσεις Κρήτη και συγκεκριμένα νομό Λασιθίου...
Οχι επειδη ειμαι απο εδω , απλα είναι ο μονος νομός που έχει 3 πόλεις άρα οπου και αν σε στειλουν δε θα χρειαστεί να μείνεις σε κάποιο χωριό..
Και που είσαι αν σε φέρουν κατά δω πες σε Μουκο να χτυπήσει μια Ζηρο να ειστε και κοντά...
Οπως και να εχει βεβαια εγω ευχομαι να εισαι εκει που θες και οσο πιο κοντα στα αγαπημένα σου προσωπα...
Φιλάκια

xaos είπε...

Ε βρε Μουκελάκι σ εφαγαν οι δρόμοι παιδί μου.Καλό κουράγιο με την έλλειψη του Καλού σου

Ανώνυμος είπε...

Καλή θητεία!!Είδες και την Τρίπολη πότε θα έχεις άλλη ευκαιρία? και όπως είπε και άλλη φίλη κάπως έτσι είναι παντού.Αυτό με τις τουαλέτες του ΚΤΕΛ το έχω ζήσει από ανάγκη βέβαια,αλλά δεν ενέδωσα ούτε πλήρωσα το χαρτί υγείας.Δεν της έλεγες της κυρίας άσε το καθισιό στην καρέκλα και πήγαινε από μέσα να καθαρίσεις καμιά τουαλέτα?

moukelis είπε...

@Anamella μου έτσι είναι δυστυχώς...Σ'ευχαριστούμε για τις ευχές!

@Άννα ο Μούκος είπε να μας πεις πως λένε τον ξάδερφο να τονε βρει τον σύντεκνο.Προς το παρόν ψήνεται στο αναρρωτήριο με 39,4 σαν μπισκοτάκι.Θα έρεθι μάλλον εδω στις Μικροθήβες μετά τη βασική.Εγώ Κρήτη θα βάλω πρώτη πρώτη,γιατί θέλω να με στείλουν σε χωριό για να μαζέψω μόρια,αλλά να έχω σχετικά εύκολη πρόσβαση σε πόλη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.Θα δείξει...Άντε καλοι πολίτες!

@Σοφάκι μου,μάλλον στη κατηγορία του προηγούμενου αιώνα πέσαμε.Καλέ εσεί μας γατασκοπεύεις από τα Λονδίνα,ακόμα και για την Τρίπολη ξέρεις;;;; :@Ρ
Και οι φίλοι σου τι πρωτότυπο να γίνουν φαρμακοποιοι στην Τρίπολη,πώς το σκέφτηκαν καλέ; :@Ρ Το εστιατόριο όπου φάγαμε ήταν στην πλατεια και το έλεγαν "Πιρουνομαχίες",το ξέρεις γατάσκοπε;

@Σοφία:Α ναι;Θα την έχουμε την Κάρυστο στα υπόψιν,ευχαριστώ!

@Κουκουβάου:Μπα,δεν τον βλέπω να παχαίνει,μάλλον θα χάσει.Τα ΚΤΕΛ τα συγκεκριμένα είναι τα πιο άθλια που έχω δει!Σ'ευχαριστούμε για τις ευχές!

@Χελωνάκι άσε σαν τον Αρναούτογλου όλη την Ελλάδα έχω γυρίσει πια!Εντάξει περνάνε οι μέρες,την Τετάρτη ορκίζεται και θα τον δω...

@Μιρέλα μου πάλι καλά που την είδα μια φορά γιατί δεν πρόκειται να πάω ξανά,δε μου άρεσε καθόλου!Δεν ήθελα να μιλήσω έτσι στην κυρια απο τα ΚΤΕΛ,εντάξει δουλειά κάνουν κι αυτές,και μάλιστα που οι πιο πολλοι θα σιχαινόμασταν να κάνουμε.Απλά μου φάνηκε πολα εμβιαστικό αυτό με το χαρτί,είναι γελοίο.

Σοφία είπε...

Χεχεχε παντού έχω πλοκάμια εγώ! Πάντως το εστιατόριο δεν το ξέρω :-ο

Σοφία είπε...

Από την περιγραφή σου συμπεραίνω ότι μείνατε στο Galaxy ή στο Arcadia. Πέφτω μέσα;

(Αν δες θες να βλέπεις ούτε τα ονόματά τους, σβήσε το σχόλιο ;-)

moukelis είπε...

Χαχαχαχαχαχα!Ρε Σοφάκι που τα βρίσκεις;Ειλικρινά,έχω αρχίσει και τρομάζω.Ξέρεςι και που μένω;;; :@Ρ
Στο πρωτο μέναμε,αλλαεντάξει δε θα σβήσω το σχόλιο για να μη βλέπω ούτε το όνομά του.Έγραψες πλοκάμι της ρώσικης μαφίας πάλι!

Σοφία είπε...

Όχι, αλλά μπορώ να ρωτήσω :-p

Είχα κι εγώ την ευτυχία να μείνω στο Galaxy προ 5ετίας, και απ' ό,τι μου είπαν δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση έκτοτε, έτσι έβγαλα το συμπέρασμα ;-)

Στο Arcadia έχουν μείνει γνωστοί μου και αν κρίνω από τις περιγραφές τους, μάλλον παίζει στην ίδια κατηγορία με το Galaxy.

Επίσης έχω μείνει στο Ανακτορικό, το οποίο είναι πολύ ωραίο :-)

Σοφία είπε...

Α, και να μην ξεχάσω, αν ξαναπάς, δίπλα στον ΟΤΕ υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο που λέγεται Χαρά και κάνει απίστευτα γλυκά!!

Σοφία είπε...

Έχει και ιστοσελίδα :-)