Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Απολογισμός


Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μία από τις καλύτερες και τις χειρότερες της ζωής μου. Μπορώ να πω ότι δε στενοχωρήθηκα καθόλου που πήγε στον αγύριστο. Στενοχωρήθηκα που δεν άφησε πίσω της ούτε ένα τόσο δα κομματάκι από τη μαγεία της. Πριν αλλάξει η χρονιά, σκούπισα και την τελευταία τζούρα αστερόσκονης και τη σκόρπισα ελπίζοντας να βρει κάποιον πιο τυχερό για να στολίσει τη ζωή του. Η δική μου δεν τη χρειάζεται πλέον, την έκανε τη δουλειά της.

Εύχομαι η χρονιά που έρχεται, να κάνει περισσότερους ανθρώπους να πουν «σ’ αγαπώ» και να το εννοούν. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να το λες. Εύχομαι οι άνθρωποι να σταματήσουν να φοβούνται μήπως η καρδιά τους χτυπήσει πιο δυνατά και τους ακούσουν. Γι’ αυτό είναι η καρδιά, για να χτυπάει. Όσο πιο δυνατά, τόσο πιο καλά την ακούν οι αγαπημένοι και χαίρονται. Κι αξίζει να ακούει κανείς τον κάθε της χτύπο, να αντηχεί μέσα στο μυαλό του, που μερικές φορές θέλει να αποφασίζει τα δικά του. Παρόλο που οι άνθρωποι μερικές φορές με απογοητεύουν, νομίζω ότι είμαι εθισμένη σε αυτό τον ρυθμικό χτύπο, και δε θα μπορέσω ποτέ να σταματήσω να τον αναζητώ και να τον ακούω. Όποιος δεν έχει χορέψει στο ρυθμό του, δεν μπορεί να καταλάβει ότι μόνο χαρά μπορεί να σου δώσει. Κι εγώ έμαθα να χορεύω μερικούς νέους ρυθμούς, που αντηχούν ακόμα κι αν δεν ακούγονται πια. Τους θυμάμαι απ’ έξω, και τους χορεύω έστω και μόνη μου. Βέβαια έχει περισσότερη πλάκα να χορεύεις με παρέα, άσε που αν χορεύεις μόνος σου μπορεί να σε περάσουν για τρελό. Αλλά δεν πειράζει. Που ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσουν αυτά τα ρυθμικά βηματάκια, και ποιος ξέρει στ’ αλήθεια πόσοι χοροί μας μένουν σ’ αυτή τη μαγική πίστα; :@)

11 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

εύχομαι η καινουρια χρονιά να ειναι πολύ καλύτερη, με πολλά χαμογελα και πολυ χορό :))

φιλια μουκελάκι :))

Ανώνυμος είπε...

Αχ, πού είναι αυτή η αστερόσκονη που σκόρπισες να πάω να σνιφάρω λίγη;...

moukelis είπε...

@Μαριλενάκι μου σ'ευχαριστω,κι εγω το ευχομαι!
Φιλακια πολλα! :@)

@Δενδρογαλή δεν ξερω που πηγε,κι εμενα με βρηκε,δεν τη βρήκα.Όταν τη χρειάζεσαι θα σου έρθει,μην ανησυχεις,και μάλιστα σε έξτρα δόση,όπως μου είχε έρθει κι εμένα. :@)

Σοφία είπε...

Να βρεθεί ένας να πει ότι λυπάται που έφυγε το 2008 και τι στον κόσμο!

Εύχομαι μια καλή - καλύτερη - χρονιά!

xaos είπε...

Μουκελακι το πες και τό κανες.Για την καινούργια ανάρτηση λέω.Πως πας?καλα? Ταλαιπωρηθηκες στην επιστροφη?

moukelis είπε...

@Σοφία: Ουτε κι εγω εχω βρει εναν να σου πω την αληθεια,ειδικα τους τελευταιους μηνες με οσους μιλουσα μου ελεγαν οτι πηγαιναν χαλια τα πραγματα.

@Χελωνακι:Ε επρεπε,δεν επρεπε;Αντε να βρισκουμε το ρυθμο μας σιγα σιγα,ωρα ηταν.Ταλαιπωρηθηκαμε λιγακι γιατι κουνουσε παλι,αλλα καμια σχεση με την πρωτη φορα.Τα φιλια μου στο Χελωνοπαιδο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κοριτσάκι μου σου εύχομαι ότι καλυτερο, να πάνε στον αγύριστο τα κακά και να έρθουν μόνο τα καλύτερα!

moukelis είπε...

Ευχαριστω πολυ πολυ Αχτιδουλα,ελπιζω το νεο ετος να φωτισει κι αλλο τη ζωη σου! :@)

Crazy Tourists είπε...

Επ! Καλη χρονιά μουκελάκι, που λέει κι η τρελοτουρίστρια! Την πρόλαβα μια φορά! Πολυ καλύτερη από την προηγούμενη θα ναι..Πολλά φιλιά!
CrazyTourist1

moukelis είπε...

Ωπ!Τι τιμη να μας επισκεφθει πρωτος ο Τρελοτουριστας!
Ευχαριστω,αντευχομαι,και ελπιζω να εισαι γουρλης και να πιασει η ευχη σου! :@)

Natassa είπε...

μα και τι χρονιά ήταν αυτή ...δεν μπορεί θα είχε και τα καλά της ....ασε να το σκεφτώ λιγάκι ....

Καλή χρονιά!