Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Avatar

Είδαμε λοιπόν κι εμείς το περιβόητο Avatar, για το οποίο ψάχναμε μέρες τώρα εισιτήριο και δε βρίσκαμε. Μπήκαμε στη γεμάτη αίθουσα, είδαμε ένα μάτσο μπαμπουίνους που έκαναν λες και έμπαιναν πρώτη φορά σε κινηματογράφο,έβγαζαν φωτογραφίες ο ένας τον άλλο με τα γυαλιά για τις τρισδιάστατες ταινίες (και να πω ότι ήταν τα πρασινοκόκκινα χάρτινα…απλά πλαστικά μαύρα γυαλιά ήταν),και βολευτήκαμε αναπαυτικά στη θέση μας για να δούμε τι θα δούμε. Προς μεγάλη μου ανακούφιση,δεν είχαν τη διαφήμιση για το dolby που με τρομάζει.Ναι,αυτή των STOMP που θα έπρεπε να σταματάει στα κλειδάκια και να μην έρχεται ποτέ ο άνθρωπος με τους σκουπιδοντενεκέδες στα πόδια).

Η ταινία μου άρεσε σαν ταινία ψυχαγωγίας.Ένιωθες βέβαια που και που ότι έβλεπες έναν αχταρμά «Χορεύοντας με τους Λύκους» και «Matrix»,με ολίγη από «X-Men”,αλλά ΟΚ,το προσπερνούσες γιατί είχε ωραία εφέ,εντυπωσιακά χρώματα και έδινε και μηνύματα περιβαλλοντικής αφύπνισης.Με κούρασε πάρα πολύ το ότι διαρκούσε 2 ώρες και 40 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, το βρήκα πάρα πολύ για ταινία 3D. Κι επίσης με εκνεύρισε πάρα πολύ που ο Κάμερον μετά το πρώτο δίωρο περίπου ξέχασε ότι είναι σκηνοθέτης και θυμήθηκε ότι είναι αμερικανός. Κι έτσι από ένα σημείο και μετά,αφού ήσουν έτοιμος να καταταγείς ως πεζοναύτης,γνωρίζοντας ότι πρέπει να έχεις μούσκουλα,απαραιτήτως φανελάκι,να είσαι τεράστιος σπασίκλας και ξερόλας,και να έχεις μονίμως μια γκριμάτσα λες και σου έχωσαν ένα μεγάλο,ζουμερό λεμόνι κάτω από τη μύτη,παρέλασε από μπροστά μας όλο το πυροβολικό των ΗΠΑ,με όλα του τα πυρομαχικά,τις τσιτάτες ατάκες του,τα γυαλιά Rayban,τα οδοντωτά του μαχαίρια αλά Ράμπο και τα ρομπότ του.Ειλικρινά,στο τελευταίο τέταρτο φοβήθηκα ότι θα σκάσει μούρη κι ο Terminator αγκαζέ με τον Κυνηγό,που θα γύριζαν από μπύρες με το Robocop.

Και δεν ξέρω τι ηθικό δίδαγμα αποκόμισε η υπόλοιπη παρέα,εγώ πάντως ένα πράγμα κατάλαβα:στην αρχή ήταν μια φυλή με μπλε ανθρωπάκια με ουρά,που δεν πείραζε ούτε φύλλο δέντρου,και στο τέλος οι ίδιοι αποδεκάτισαν ολόκληρη αμερικανική στρατιά και το ευχαριστήθηκαν κιόλας.Τουτέστιν,όπου μπλέκουν οι Αμερικανοί,τα κάνουν σαν τα μούτρα τους. :@Ρ

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Τελικά με έπεισες να το δω κι εγώ... Όταν με το καλό βγει σε dvd! ;)

moukelis είπε...

Ναι αλλα σε DVD δεν θα το δεις τρισδιαστατο... :@(

Unknown είπε...

Απ' ό,τι ξέρω το τοπικό βίντεο-κλαμπ μας φέρνει και "τρισδιάστατες εκδοχές" τέτοιων ταινιών, που τις νοικιάζεις μαζί με τα γυαλάκια... :) Ευκαιρία να τις δοκιμάσω. :) Αν και, μεταξύ μας, αν δε μου αρέσει η ταινία σαν υπόθεση, το θρι-ντι δε νομίζω να βοηθήσει και πολύ...

Αννα είπε...

Oλη η ζωη σου μια γιορτη
να ναι απο εδω και περα
χιλιες να ναι οι χαρες
στην πιο κακη σου μερα

Για τη χρονια που εφτασε
ευχη καρδιας σου κανω
η μοιρα να σκορπα χαρες
να περπατεις επανω

Dellaporta είπε...

στην αρχή ήταν μια φυλή με μπλε ανθρωπάκια με ουρά,που δεν πείραζε ούτε φύλλο δέντρου,και στο τέλος οι ίδιοι αποδεκάτισαν ολόκληρη αμερικανική στρατιά και το ευχαριστήθηκαν κιόλας.Τουτέστιν,όπου μπλέκουν οι Αμερικανοί,τα κάνουν σαν τα μούτρα τους

Το συμπέρασμά σου είναι κορυφαίο! απο όσες κριτικές έχω ακούσει αυτή είναι η πιο πρωτότυπη.

moukelis είπε...

@The Girl:A,αμα εχετε τοσο εξελιγμενο βιντεοκλαμπ,παω πασο...

@Αννούλα σε ευχαριστώ πολυ για τις όμορφες ευχές και ανταποδίδω!

@Dellaporta:Που βρισκεσαι;Καλη σου χρονια!

Σοφία είπε...

Χαχαχα θεϊκή η κριτική! Κι εγώ σε DVD θα το δω τελικά (αν το δω) γιατί 2:40 ώρες δε νομίζω να αντέξω να περιστοιχίζομαι από μπλε ανθρωπάκια και αμερικανούς πεζοναύτες.

moukelis είπε...

Ειναι και τουτο Σοφακι,δεν περιστοιχιζεσαι,απλα τα βλεπεις να βγαινουν λιγο πιο εξω απο την οθονη.Αλλα τρισδιαστατα που ειχα δει ηταν πιο εντυπωσιακα.

Alexandros είπε...

Εύθυμη η κριτική σου, αν και για μένα η ταινία όσον αφορά τα εφέ είναι η κορυφαία όλων των εποχών. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι ο Τζέιμς Κάμερον ΔΕΝ είναι Αμερικανός οπότε αποκλείεται να το "θυμήθηκε".

moukelis είπε...

Καλωσηρθες!
Κι εμενα μου αρεσαν τα εφε,αλλα προσωπικα δε μου αρκουν για να θεωρησω μια ταινια "καλη" συνολικα.Γουστα ειναι αυτα.
Ενταξει,ο Κάμερον δεν ειναι αμερικανος,ζει ομως στην Αμερικη και οι περισσοτερες ταινιες του παρουσιαζουν το ιδιο προφιλ.

Monte-Cristo είπε...

Εγώ πάλι περισσότερο από την ταινία χάρηκα τα προσεχώς: Η καινούργια ταινία του Tim Barton θα έχει και 3D προβολή...

http://www.youtube.com/watch?v=DeWsZ2b_pK4

Monte-Cristo είπε...

Ο Δαίμων του πληκτρολογίου... Tim Burton.