Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κορίτσι από σπίτι,με γαλλικά και πιάνο

Έχω φρικάρει. Πραγματικά,εγώ,το τέρας ψυχραιμίας με icing αναισθησίας,έχω φρικάρει. Φταίνε οι ορμόνες,φταίνε οι γονείς,φταίει το καταραμένο μου το ζώδιο (πόσο γκαντέμω πρέπει να είσαι για να γεννηθείς Δίδυμος,με ωροσκόπο Δίδυμο;;;;; ),πάντως το αποτέλεσμα παραμένει ένα και μοναδικό:έχω φρικάρει.

Μεγάλωσα ως μοναχοπαίδι μέχρι τα επτά μου,με λαμπρές προοπτικές, και με γονείς γεμάτους προσδοκίες για το πρωτότοκό τους. Πήγα ωδείο σαν σωστή δεσποινίδα,έμαθα γλώσσες,χορούς,πήρα επαίνους,και μπήκα με την πρώτη σε υψηλόβαθμη σχολή,χωρίς πολλά φροντιστήρια. Τελείωσα ένα εξάμηνο πιο νωρίς, η σχολή δε με είδε ούτε ένα Σεπτέμβρη, και πέρασα στον ΑΣΕΠ με την πρώτη. Διασκέδασα στη φοιτητική μου ζωή, πέρασα φυσιολογική παιδική ηλικία,κι έκανα όσα ταξίδια ήθελα. Έχω σταθερή σχέση, μόνιμη δουλειά, χόμπυ, δικό μου σπίτι και αυτοκίνητο,και τα απέκτησα όλα χωρίς να φορτωθώ στους γονείς μου. Κι έχω φρικάρει.

Περνάω την κρίση των τριάντα, πριν τα τριάντα; Είναι νορμάλ που δε θέλω να παντρευτώ; Είναι νορμάλ που δε θέλω να κάνω παιδιά;Τεστάρω τον εαυτό μου λέγοντας ότι θέλω να κάνω ένα μωρό,και δεν μου βγαίνει καθόλου. Όλοι μου λένε «όταν θα είναι η σωστή στιγμή θα το νιώσεις». Αμ δεν το νιώθω. Οι υπόλοιποι γύρω μου το νιώθουν, ή νομίζουν οτι το νιώθουν,ή πρέπει να το νιώθουν,αλλά εγώ,που όπως και να το κάνεις βρε αδερφέ,είμαι η άμεσα ενδιαφερόμενη,δεν το νιώθω. Τις βλέπω όλες μήνα το μήνα με άσπρα νυφικά,καροτσάκια, και το χαμόγελο της Colgate και αναρωτιέμαι πότε θα ανακαλύψω ότι κάτω από τη φουντωτή μου κόμη θα ξεπηδησουν δύο ωραιότατες,πράσινες κεραίες. Είναι νορμάλ που με έχει πιάσει μια άρνηση για όλα; Είναι νορμάλ που με εκνευρίζουν τα πάντα, που έχω χάσει τη θετική μου ενέργεια, και βάζω σε όλους τις φωνές;Να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου ωσάν γκονγκ,μήπως και συνέλθω;Δεν υπάρχει κάτι που να θέλω και να μην το έχω,δεν υπάρχει κάτι που να έχω και να μην το θέλω,οπότε δεν θα έπρεπε να νιώθω καλά;Μήπως τελικά είμαι εγώ μια χαρά,κι οι υπόλοιποι βλαμμένοι;

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει θεραπεία να την καταθέσει ενώπιόν μου,αλλιώς αρχίστε να κάνετε έρανο για λοβοτομή.

10 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

ποτέ μου δεν ήθελα παιδιά.
ουτε οικογένεια.
η αληθεια ειναι πως ποτέ δε χάζεψα καροτσάκι, μωράκι, νυφικούλι, ο,τιδήποτε τέτοιο.

στα τριανταδύο μου ξαφνικά, μου 'πεσε ο ουρανός στο κεφάλι και ήθελα μετά μανίας να κανω παιδί.
πιστεύω μιλησε η φύση μέσα μου.

πλάκα θα 'χει πάντως να περνάς καθυστερημένη εφηβεια.
η Ελένη την πέρασε προσφατα και μάλιστα ειναι εικοσι!
μπρρρρ, λυπάμαι τους γύρω σου.

τις μονες που δε λυπάμαι, ειναι τις γάτες σου: εφηβεία-ξεεφηβεία, είναι οι μονες σταθερες στη ζωή μας, που ούτε τις φωνάζουμε, ούτε τις προκαλούμε :ΡΡ

moukelis είπε...

Εμενα Μαριλενα γιατι μιλαει τοσο ψιθυριστα;Μεσα στο στομα της τα λεει η φυση! :-Ρ
Καθυστερημενη εφηβεια δεν περναω,την περασα οταν ηταν η ωρα της.Βεβαιως,ολα τριγυρω αλλαζουν,αλλα τα γατονια σταθερα!

lucinta είπε...

Νομίζω ότι είναι απολύτως νορμάλ να μη θέλεις γάμους και καροτσάκια. Έτσι λέω στον εαυτό μου τουλάχιστον χαχα Έζησες μια ζωή σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πατροπαράδοτες αρχές του τόπου μας. Η ζωή όμως είναι δική σου και η οικογένεια δεν είναι αστεία υπόθεση. Κάν'τη ή μην την κάνεις όπως και όποτε θέλεις εσύ. Κι αν δε θελήσεις ποτέ, σκασίλα σου. Πάρε τον συντροφό σου αγκαζέ και γράψτε τους όλους. Στα χέρια σας είναι όλα ;)

moukelis είπε...

Lucinta να'σαι καλα,καλοσωρισες,και κρατα γερα!Τελικα ειμαστε πολλοι αλλα σκόρπιοι...

Unknown είπε...

Μην ακούς κανένα! Είμαι στην ηλικία σου, με όλες τις αντίστοιχες ανησυχίες, τους εκνευρισμούς,ένα γατούλη και το μονιμο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι μου.."μήπως κάνω κάπου λάθος".
ΟΧΙ κατηγορηματικά! Είναι η δική μας ζωή και μόνο εμείς ξέρουμε πως και με τι είμαστε καλά. Να σκέφτεσαι πάντα πως ότι επιλογές κ αν κάνεις στη ζωή σου, αυτοί που σε αγαπούν πραγματικά θα σε στηρίξουν σε αυτές και θα συνεχίσουν να σε αγαπούν.. :-)

moukelis είπε...

Kallia τι ωραια που τα λες και τα ξεκαθαριζεις!Τελικα στην πραγματικοτητα μαλλον ειναι πολυ ευκολο,εμεις το κανουμε δυσκολο.Και οσο να πεις αμα τα καταφερνεις εσυ με εναν γατουλη,εγω με τεσσερις ολο και κατι θα κανω! ;-)
Καλως μας ηρθες!

Crazy Tourists είπε...

Ποιός σε πιέζει παιδί μου να τα νιώσεις όλα αυτά; Κανείς δε μπορεί να σου υπαγορεύσει πώς θα ζήσεις τη ζωή σου...Αν εσύ είσαι καλά και ο σύντροφός σου επίσης τότε γράψτους όλους! Άλλωστε τι ξέρουν οι άλλοι για σένα; Εσύ ξέρεις τι σε κάνει χαρούμενη...Κλείσε τα αυτιά!! Και μην τρελαίνεσαι!!
Φιλιά πολλά!!

Τρελοτουρίστρια

moukelis είπε...

Eυχαριστω Τρελοτουριστακι,ευτυχως μετα απο ενα πολυ αναζωογονητικο ταξιδακι συνηλθα καπως,και προσπαθω να μην αγχωνομαι.Ερχομαι απο 'κει να δω πως τα περασατε!
Φιλια!

Κόμης είπε...

Σκέψου οτι θα μπορούσες να είσαι Δίδυμος με Ωροσκόπο Τοξότη!

Δεν υπάρχει χειρότερο...

moukelis είπε...

Ω αγαπητέ Κόμη,είμαι Δίδυμος με ωροσκόπο Δίδυμο,πόσο χειρότερα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;