Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

16η και 17η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Γάτας

Η πρώτη έκθεση για το 2012 για εμάς και τα αιλουράκια μας ήταν στην Αθήνα, στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Συμμετείχαμε σε δύο Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας, με συμμετέχοντες και κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολύς κόσμος (205 γάτες και πολλοί επισκέπτες), άγχος, τρέξιμο, αγωνία για τα αποτελέσματα, αλλά από την άλλη καλοί φίλοι που είχαμε καιρό να δούμε, ωραίο παρεάκι, καινούριες γνωριμίες (ακόμα κι από τη Φινλανδία!) , συγκίνηση, κι επιτυχίες. Βάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά στη ζυγαριά, θα έλεγα ότι γέρνει προς την πλευρά της όμορφης εμπειρίας, με την οργάνωση των εκθέσεων στην Ελλάδα να γίνεται ολοένα και καλύτερη, και την ελπίδα ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θα εκτιμήσουν τη γάτα ως κατοικίδιο κι ως ισότιμο μέλος της οικογένειάς τους να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η Πρωταθλήτριά μας Breena (CH Titrans Brunhilde) μάγεψε τους κριτές, και δεν απορώ, μιας και χαϊδεύτηκε ακόμη και στο κεφάλι τους. :-Ρ Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πήρε δύο Excellent 1, δυο πιστοποιητικά για Διεθνή Πρωταθλήτρια (International Champion), ενώ πέρασε και τις δύο μέρες στον τελικό του Best in Show. Ένα ακόμη πιστοποιητικό και θα κατακτήσει τον τίτλο της Διεθνούς Πρωταθλήτριας, είμαι τόσο υπερήφανη!

Η Ηλένια μας (Titrans Rosalina) διαγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία στειρωμένων. Πήρε δύο Excellent 1, τα δύο πρώτα της πιστοποιητικά για τον τίτλο Premier και υποψηφιότητα για το Best in Show και το Σάββατο και την Κυριακή! Ανακηρύχθηκε επίσης Καλύτερη Γάτα της Έκθεσης στην κατηγορία των θηλυκών στειρωμένων, μπράβο στην ηλιαχτίδα μας!

Ο γλυκός μας Freki (Titrans Freki),για πρώτη φορά στην κατηγορία των ενηλίκων κι ούτε καν ενάμισι έτους, πήρε δύο Excellent 1,τα δύο πρώτα του πιστοποιητικά για τον τίτλο του Πρωταθλητή, Best in Variety και μία υποψηφιότητα για Best in Show!

Ο μικρούλης μας Casanova (Quadzillas Sir Giacomo Casanova) διαγωνίστηκε στην κατηγορία Junior, αφού είναι μόλις εννέα μηνών, και ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε έκθεση. Το Σάββατο πήρε Excellent 1, γοητεύοντας την κριτή, που δεν παρέλειψε να του δείξει την αδυναμία της.

Την Κυριακή πήρε και πάλι Excellent 1,ανάμεσα σε τέσσερα γατάκια, και υποψηφιότητα για καλύτερο γατάκι της έκθεσης! Δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο υπερήφανοι!

Τέλος, η Εριέττα μας (Titrans Henriette) συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση της Ρώμης, στις 6 Νοεμβρίου του 2011 .Ήταν η πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία των ενηλίκων, και θριάμβευσε! Μόλις δεκαέξι μηνών, πήρε Excellent 1 και το πρώτο της πιστοποιητικό για Πρωταθλήτρια με μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς συμμετείχαν περισσότερες από 400 γάτες! Go girl!

Δεν υπάρχουν σχόλια: