Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Ο γατάσκοπος

Προχτές έγινε κάτι εξαιρετικό. Με βρήκε ένας γατάσκοπος. Εσείς βέβαια δεν ξέρετε καν τι είναι οι γατάσκοποι. Ο Μούκος μου, μου έχει πει ότι άμα είσαι γατόφιλος και απειλείσαι από την παρουσία πολλών σκύλων στη περιοχή σου, μερικές φορές σου στέλνουν έναν γατάσκοπο να κόψει κίνηση και να σε προστατεύει. Έτσι κι έγινε.
Εγώ βέβαια είμαι γνωστή γατόφιλος. Είχα και ένα υπέροχο γατούλη, τον Έκτορα, που τον έχασα πέρσι τα Χριστούγεννα. Και μάλλον η Υπηρεσία δεν ήθελε να με αφήσει μόνη φέτος το χειμώνα…
Τελείωσα που λέτε το μάθημα στις 9 και πήγα να πάρω το αμάξι, για να πάω για ταινία στο σπίτι ενός φίλου. Με το που στρίβω τη γωνία λοιπόν, βλέπω ένα ασπρόμαυρο γατόνι να κάθεται πάνω στο καπό. Είπα να το κατεβάσω, αλλά τα χέρια που ήταν γεμάτα. Ανοίγω την πόρτα του συνοδηγού, να αφήσω το βαλιτσάκι μου και τα βιβλία και να το κατεβάσω. Αλλά μόλις τελείωσα, το γατόνι έλειπε. «Θα φοβήθηκε που άνοιξα την πόρτα κι έφυγε»,σκέφτηκα. Ανοίγω λοιπόν την πόρτα μου, βάζω ζώνη, και ετοιμάζομαι να βάλω μπρος. Και τότε, ξαφνικά…
«Νιάου!»
Λέω από μέσα μου, είπαμε, να αγαπάς τις γάτες, αλλά να ακούς και νιαουρίσματα από το πουθενά;
«Νιάου!»
Κοιτάζω δίπλα, και τι να δω…Το γατόνι καθισμένο στη θέση του συνοδηγού, να με κοιτάει παρακαλεστικά. Μάλλον ξεγλίστρησε μέσα όταν έβαζα τα πράγματα. Ε, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Εξάλλου λένε ότι οι γάτες διαλέγουν εσένα, όχι εσύ τις γάτες. Κάθισε και ήσυχα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το σπίτι, κιχ δεν έβγαλε. Είναι άψογη με όλους , γουργουρίζει ακόμη κι αν δεν τη χαϊδεύει κανείς και χρειάστηκε μόνο μία φορά να της πω «μη» για να μην μπαίνει στο δωμάτιό μου, ακόμα κι αν η μπαλκονόπορτα είναι διάπλατα ανοιχτή. Κάναμε και βαφτίσια, Αμελί τη βγάλαμε. Σας αρέσει;

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλωσόρισες στη γατο-οικογένεια, Αμελί! Μια γλύκα είσαι!
(και τι άλλο θα μπορούσες να είσαι, για να ταιριάζεις με την κυρά σου...)

moukelis είπε...

Ευχαριστούμε για τα γλυκύτατα σχόλιά σας κυρία μου,αν και περίμενα να τα δω στο γαμοποστ και όχι στο γατοπόστ.Έτσι πάμε εμείς,πακέτο.Η Αμελί ταιριάζει με την κυρά της,η κυρά της με σας,εσείς με τον Αντουάν...Σκέτο πετιμέζι.

Crazy Tourists είπε...

Τι ζουζούνα είναι αυτή!!!
Να την προσέχεις!!

CrazyTourist2

Ανώνυμος είπε...

να σας ζήσει!
...αν και με τις γατες(και γενικως τα ζώα δεν εχω τις καλύτερες σχέσεις!)
ΥΓ:σου αφησα απαντηση στο μπλογκ μου στο σχετικό ποστ :)
καλώς σε βρήκα...η betty,η έτερη του cook the book, πολύ θα το αγαπήσει αυτό εδώ...λατρευει τις γατες...

moukelis είπε...

Καλωσήρθατε κυρία μαγείρισσα,ευχαριστούμε για τα γλυκά σας σχόλια κι από εδώ.Το Φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι σας χαιρετά!
Επίσης,τα σέβη του στέλνει στην γατόφιλη betty!

Στοχαστης είπε...

Καλως όρισες στην ζωη του Φαντάσματος Γελαστρόνι Αμελί! Ειναι υπέροχη και με ωραια χρώματα. Ο Λουπιν την χαιρετα επίσης με τα πατουσάκια του κι αυτός!

Σοφία είπε...

Πολύ γλυκιά η Αμελί :-) Να σας ζήσει!

Ανώνυμος είπε...

καλε πού θα μαθω περισσότερα γι'αυτό το φαντασμα??..πολύ...φιγουρατο μου ακούγεται :)

cropper είπε...

Καλώς το.
Ξύπνιο φαίνεται, γιατί ξέρω ένα άλλο που όλο κοιμάται, αλλά το κάνει χαριτωμένα.

moukelis είπε...

Κοίτα σουξέ η Αμελίτσα...Πρώτη φορά απαντάω σε πολλούς.Χμ...Θα το κάνω με το @,όπως έχω δει στης Σοφίας:
@Στοχαστή:Να πεις στο γάτο σου ευχαριστούμε για τη χαιρετούρα με τα πατουσάκια,αλλά να μην την καλοβλέπει για νύφη,δεν του τη δινουμε.

@Σοφάκι:Ελπίζουμε να μας ζήσει και να μας μείνει,ώστε να έρθει μαζί μου και το Σεπτέμβρη.

@Cook the Book:Το Φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι μπορείς να το συναντήσεις άνετα σε βιβλιοπωλεία,είναι σε ένα παραμύθι της Αλεξάνδρας Μπίζη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.Από εκεί πήρα και το πρώτο πρώτο μου ποστ.Τώρα άμα θες, μπορείς να σκεφτείς κάτι θλιβερό,και αμέσως το Φάντασμα θα στείλει τα γελαστρόνια του και θα το γνωρίσεις από κοντά.Είναι αλήθεια πολύ φινετσάτος.

@Cropper:Αυτό το γατί έχει ξύπνιο ιδιοκτήτη και δεν πρόκειται να μας βγει σαν το άλλο που κοιμάται όλη μέρα. :@Ρ