Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νεύρααα

Καθημερινά πράγματα που με εκνευρίζουν αφάνταστα:

  • Πηγαίνεις επίσκεψη σε κάποιο σπίτι. Σαν άνθρωπας, υπάρχει περίπτωση να σε καλέσει στο βομβητή η φύση. Επισκέπτεσαι το εξαιρετικά καθαρό τους μπάνιο, που είναι στολισμένο με κάθε λογής μπιχλιμπίδια, πατάκι για το νιπτήρα, πατάκι για τη λεκάνη,ψεύτικα γλαστράκια πάνω από τον καθρέφτη, και συλλογίζεσαι ότι μάλλον και κάποιος άλλος εκτός από σένα είναι δυσκοίλιος και περνά πολλές ώρες στο μπάνιο. Αφού τελειώσεις τη δουλειά σου, ψάχνεις φυσικά το χαρτί. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Έχω βρεθεί σε μπάνια όπου το χαρτί είναι κρυμμένο σχεδόν δίπλα από το καζανάκι, τοποθετημένο πολύ μακριά, ή σε σημείο που εσύ με τα παντελόνια και τον λοιπό εξοπλισμό κατεβασμένο, πρέπει να κινηθείς λες και συμμετέχεις σε τσουβαλοδρομίες για να το φτάσεις. Κι αν είναι στο τέλος; Πρέπει να γίνεις αδιάκριτος και να αρχίσεις να ανοίγεις ντουλάπια, ντουλαπάκια, κουτιά, κι ό,τι άλλο έχει σκαρφιστεί ο σαδιστής οικοδεσπότης για να βρεις το πολυπόθητο ρολό. Εκλογές έρχονται. Βάλε κι εσύ ένα παραπάνω ρολό. Μπορείς.
  • Μου τη δίνουν πολύ τα νέου τύπου μηχανήματα για το χαρτί μετά το πλύσιμο των χεριών. Είπαμε να αντικαταστήσουμε το κακό μηχάνημα που ή άφηνε τα χέρια σου να στάζουν, ή σε έκανε οσιομάρτυρα με εγκαύματα τρίτου βαθμού ενώ ένιωθες ότι ζεις στα Ανεμοδαρμένα Ύψη. Στην αρχή έβρισκα χαριτωμένα τα μηχανήματα που χαιρετάς και σου βγάζουν χαρτί. Μετά ανακάλυψα ότι υπάρχουν κι άλλα, που περνάς το χέρι σου από κάτω για να το βγάλουν. Σε κάποια άλλα το τραβάς εσύ για να αρχίσει να βγάζει. Σε ένα χτες χρειάστηκε να εντοπίσω ένα μικρό κόκκινο λαμπιόνι στο οποίο έβαλα το δάχτυλό μου για να βγει το χαρτί. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει γούστο να χαιρετάω σαν ηλίθιο ένα κουτί το οποίο θέλει να το χουφτώσω, να του κλείσω το μάτι, ή να χορέψω το χάλι γκάλι για να μου δώσει το χαρτί. Πάρτε μια απόφαση.
  • Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι δεν γνωρίζω πώς να τους βοηθήσω. Είμαι στη δουλειά, μπαίνει κυριούλα στην τρίχα, που με εξετάζει εξονυχιστικά από την κορφή ως τα νύχια με υποτιμητικό ύφος, λες κι έχει ακτίνες Χ και ξέρει ότι δε φοράω ασορτί βρακί και σουτιέν. Μου ζητά πληροφορίες για το Ψ θέμα. Της εξηγώ ευγενικά ότι είμαι καινούρια και δεν το γνωρίζω, και την παραπέμπω σε συνάδελφο που ξέρει. Περιμένει ένα δίλεπτο, και μετά μου ξανάρχεται φουριόζα. Μου εξηγεί ότι δε μπορεί να περιμένει (πόσο μπορεί να κάνει πια ένας άνθρωπος στην τουαλέτα καλή μου; ) και με ξαναρωτά μήπως μπορώ να την εξυπηρετήσω εγώ. Της ξαναεξηγώ ευγενικά ότι δε γνωρίζω το αντικείμενο, και με ρωτά «μα πως γίνεται, στο γραφείο δε δουλεύετε;» με βλέμμα «δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα»,λες και είναι κρατικό μυστικό και δε θέλω να της πω. Μερικές φορές πέφτει και το κερασάκι στην τούρτα, «εμείς σας πληρώνουμε ξέρετε».
  • Η ηλίθια προκατάληψη των ανθρώπων που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Έχεις γάτα-είσαι γεροντοκόρη, έχεις fiat-δεν ξέρεις από αυτοκίνητα, είσαι γυναίκα-δεν ξέρεις από υπολογιστές, είσαι δημόσιος υπάλληλος-είσαι τεμπέλης, φοράς τυρκουάζ παπούτσια-είσαι περίεργος. Έλεος πια!

Ναι, σήμερα έχω τα νεύρα μου, μη μου μιλάει κανείς. Ειδικά κανένα μηχάνημα για χαρτί. Κουβέντα.

12 σχόλια:

xaos είπε...

Ηρεμαααα!!!Καλα αυτα τα χαζα μηχανηματα με το χαρτι ειναι πραγματι πολυ εκνευριστικά αλλα απο κυριουλες τετοιου στυλ , άλλο τιποτα!!!

moukelis είπε...

Αυτα που χαιρετας ειναι χαριτωμενα,αλλα εχουν βγαλει ενα καρο παραλλαγες!Οσο για τις κυριουλες,μετα αν τους μιλησεις οπως τους πρεπει λενε οτι εισαι αγενης υπαλληλος...

Σοφία είπε...

Τώρα εδώ που τα λέμε, άμα φοράς τυρκουάζ παπούτσια και χουφτώνεις χαρτό-κουτα, το να σε πουν περίεργο είναι το λιγότερο :-p

Σοβαρά πάντως, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Προσωπικά φοράω όλα τα χρώματα σε παπούτσια, μισώ τα κουτιά που βγάζουν ένα τόσο δα τετράγωνο χαρτιού σε πάχος τσιγαρόχαρτου και τα μπάνια που δεν έχουν χαρτί. Επίσης λατρεύω τα Fiat, και ειδικά το 500 :-)

Εύχομαι σύντομα να καταλαγιάσουν τα νεύρα και να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!

moukelis είπε...

Δεν νομιζω να εχω κανει ποτε τον συνδυασμο τυρκουαζ μπαλαρινες και χουφτωμα χαρτο-κουτου!χιχι
Σοφια εισαι η αδελφη ψυχη μου!Οποτε ξαναερθεις στο Ελλαντα σε περιμενω να σου δειξω τις ομορφιες του Πηλιου με το φιατακι.
Καλημερα!

Crazy Tourists είπε...

Και οι βρύσες που θέλουν χαιρετούρες με ενοχλούν εμένα! Όχι μόνο το χαρτί...
Καλορίζικο το τουτού, και μην ακούς κανέναν!

Τρελοτουρίστρια

Μαριλένα είπε...

τα σιχαίνομαι τα κουτιά με τα χαρτιά και τον αέρα. συνήθως ανεμιζω ως τρελλή΄κυρία τα χερια μου μετα το πλυσιμο κι είμαι μια χαρά!

(τη δική μας τουαλέτα θα την κατευχαριστηθείς! εκτος του ότι είναι τα παντα σε ακτίνα βολής, παίζει την ώρα που καθεσαι και σκέπτεσαι διάφορα, να ανεβεί στον ώμο σου η Ακκα! :)))

φιλιά μουκελάκι :))

moukelis είπε...

@Τρελοτουριστρια:Α ναι,ειναι και οι βρυσες...Στη Σκωτια ηταν μια ηλιθια βρυση που ηθελε να τη χαιρετισεις απο πανω.Τς τς τς...μονο υποκλισεις δεν κανουμε...

@Μαριλενα ειμαστε πολυς κοσμος που μισει τα κουτια ε;
Α,αμα παιζει και Ακκα στον ωμο,ερχομαι επισκεψη μονο και μονο για την τουαλετα σας! :@Ρ

cook είπε...

εγω παντως διαβαζοντας το γελασα :)...ειδικα με το πρωτο...
ψυχραιμια καλη μου...αυριο ειναι Τεταρτη,κι απο κοντα και η Παρασκευη !

moukelis είπε...

@Γελας παλιομαγειρισσα ε;Καλα λες,αυριο Τεταρτη,κοντα ειναι η Παρασκευη...

ΦΟΥΛΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ZouZouna είπε...

Mια χαρά νεύρα. Αντί να νευριάζεις με τα μηχανήματα, μήπως καλύτερα με τις ανόητες κυρίες που σου την "μπαίνουν"? Μια ειρωνική απάντηση να τις στέλνεις αδιάβαστες!!!!

η πολλή ευγένεια, δεν... στις μέρες μας. αποφάσισέ το!!!!

καλημέρα και φιλιά κερασένια

KitsosMitsos είπε...

Πες τα! Έτσι και χειρότερα είναι αρκετά πράγματα.
Καλημέρα