Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Πως είναι τ'ονοματάκι σας είπαμε;

Μετά από πρόσκληση της Σοφίας, θα σας αποκαλύψω από πού πήρε το ευφάνταστο όνομά του το παρόν ιστολόγιο. Πριν αρχίσω, να ευχαριστήσω την Σοφία, γιατί μου έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ σε ένα παιχνιδάκι!
Λοιπόν, το ιστολόγιό μου φτιάχτηκε σε μια μέρα, μάλλον για να ακριβολογώ, σε μια νύχτα. Πήρα την απόφαση, τη βοήθεια ενός πολύ αγαπημένου φίλου, και το έστησα. Ο τίτλος, παρόλο που περίμενα να με παιδέψει αρκετά, μου ήρθε σχεδόν αμέσως. Προέρχεται από το ομόνυμο παραμύθι της Αλεξάνδρας Μπίζη. Μου άρεσε πάρα πολύ για τους εξής απλούστατους λόγους:
1)Έχει πολλές γάτες. Κι όταν λέμε πολλές εννοούμε πάρα πολλές. 138 για την ακρίβεια. Και ως φανατική γατόφιλη, δε μπορούσα φυσικά να μην το αγαπήσω.
2)Το παραμύθι αυτό μιλάει για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Και για το πώς κάποιοι ξενόφερτοι γάτοι, κατάφεραν με τη βοήθεια του φαντάσματος του Πρίγκηπα Γελαστρόνι, να νικήσουν την προκατάληψη και να ζήσουν αρμονικά με τους υπόλοιπους γάτους στη γατόπολη.
Αλλά ποιος είναι αυτός ο Πρίγκηπας;
Το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου καταφεύγουν οι κακόμοιροι γατούληδες για να γλιτώσουν από το μένος των υπόλοιπων γατοκατοίκων, που δεν θέλουν με τίποτα να τους αφήσουν να μείνουν στην πλούσια γατόπολή τους. Η συνέχεια εδώ.
Αγαπώ πολύ αυτό το παραμύθι γιατί δείχνει σε μικρούς και μεγάλους πώς η συμφορά που έκανε τον συνάνθρωπό σου, ή τον συνγάτο σου στην προκειμένη περίπτωση, να σου χτυπήσει την πόρτα, μπορεί κάποια μέρα να έρθει και σε σένα. Επίσης, το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι, φροντίζει να στέλνει τα γελαστρόνια του όπου και όποτε υπάρχει κάτι λυπηρό, κάτι που με παρηγορεί ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, και μου θυμίζει να στέλνω κι εγώ μερικά σε όσους τα έχουν ανάγκη που και που.
Ελπίζω να σας άρεσε η ιστορία του ονόματος. Με τη σειρά μου, πετάω το μπαλάκι που μου πέταξε κατακούτελα η Σοφία, στη Ραλλού, αν και δεν έχω ψάξει αν το έχει αναφέρει σε παλιότερο ποστ. Πώς πήρε το όνομά της η σχεδόν μαύρη γάτα; Η πρόσκληση βέβαια είναι ανοιχτή και για τους υπόλοιπους φίλους. Για να μαθαίνουμε που βρήκατε τα ονοματάκια σας…

7 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στην πρόσκληση :-)

Το παραμύθι φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Λέω να το πάρω στην βαφτιστήρα μου, που της αρέσουν τα παραμύθια και τα βιβλία γενικότερα.

Έχω κι άλλη μια ερώτηση (χωρίς μπαλάκι αυτή τη φορά): είσαι male ή female?

moukelis είπε...

Καλέ κυρία Σοφία,δε βλέπετε που είμαι μέσα στα ροζ και τα νεραιδάκια;Κοριτσάκι είμαι...Αλλά η μαμά μου ήθελε αγόρι,και όταν γεννήθηκα δεν είχε ούτε ένα ροζ φορμάκι να μου βάλει.Από εκεί μου έμεινε μάλλον το αγαπημένο μου χρώμα,το γαλάζιο.Κατά τα άλλα όλα κοριτσίστικα,δεν έχετε δει τις φωτό σε προηγούμενα ποστς;Κοτζάμ παρανυφάκι έγινα.Τς τς τς,θα σας μαλώσω... ;@Ρ

Σοφία είπε...

Mα κι εγώ για κοριτσάκι σας νόμιζα, αλλά στο κάτω μέρος των αναρτήσεών σας λέει "είπε ο Moukelis" και λέω, δεν θες να είναι Θανάσης και να τον έχω παρεξηγήσει?!!

Και καλά, να ρωτήσω κάτι ακόμα: τι όνομα είναι το Moukelis και από πού βγαίνει;

Στοχαστης είπε...

Κυρια σοφια μας θα σας μαλώσω. Κοριτσακι ειναι η ιδιοκτητρια του μπλογκ, φαινεται και στην φωτογραφία του προφιλ της. Αληθεια σας λεω, την ξερω!
Τωρα γιατι εχει αρσενικό άρθρο το όνομα, δεν ξερω... Αληθεια, γιατι ειστε Ο moukelis και όχι Η moukelis κυρια ιδιοκτητρια του μπλογκ και αποστολέα γελαστρονίων; Εεεε;

Σοφία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σοφία είπε...

Μας σας πιστεύω! Αλλά πώς εξηγείται το αρσενικό άρθρο;

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....