Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Το γατί μου,ένας άγνωστος

Καιρό είχατε να ακούσετε για τη νεαρά. Αλλά βλέπω το γατομπλόγκ του κυρίου Στοχαστή και ζηλεύω,οπότε είπα να σας γράψω για την τελευταία περιπέτεια της δεσποινίδος Αμελί. Όπως βλέπετε,μεγαλώσαμε,αποκτήσαμε και λουράκι και κουδουνάκι,επειδή συνέχεια γατασκοπεύαμε τον κόσμο που πηγαινοέρχονταν στην αυλή και έπρεπε να αποφύγουμε τα ενδεχόμενα καρδιακά επεισόδια από ξαφνική γατοεπίθεση στους παππούδες. Αλλά όπως όλες οι μαμάδες θα γνωρίζετε,όσο περνάνε τα χρόνια,αρχίζουν τα προβλήματα…

Το Αμελίνι μας λοιπόν παρότι πέντε μηνών γατί,ακόμα δε βγήκε από τ’αυγό,έπεσε σε εποχή ζευγαρώματος.Κανονικά αυτό γίνεται μετά τους έξι μήνες,μάλιστα αν το ζώο δεν βρίσκεται σε χώρο με άλλα ζώα ώστε να οσμίζεται τις ορμόνες που εκκρίνονται,μπορεί ο οίστρος να αργήσει ακόμα περισσότερο.Αλλά καθότι οι γονείς μου είναι κατά της στείρωσης,και η Αμελί εν τέλει θα μείνει στο κτήμα στο χωριό,δεν μπορούσα να κάνω και πολλά.Και μια μέρα που ξυπνήσαμε,δεν ακούσαμε το γνώριμο κουδουνάκι έξω από την πόρτα,ούτε το κλαψιάρικο νιαούρισμα για κονσέρβα.

Το περίμενα ότι θα έφευγε για να ζευγαρώσει. Οι υπόλοιποι όμως όχι. Και τους έφαγε η αγωνία,καθότι έχουμε και αρκετούς καλοσυνάτους γείτονες που μοιράζουν τις φόλες σαν συσσίτιο. Και να περνάνε οι μέρες…και το Αμελίνι πουθενά.Μετά από μια εβδομάδα,η μαμά που σηκώθηκε στις 7 μαζί με τον αδερφό μου,άκουσε το γνωστό κόκκινο κουδουνάκι να χτυπάει. Κατέβηκα κι εγώ,έλεγξα για τυχόν γρατσουνιές από την περιπέτεια,έλεγξα για τυχόν συμπτώματα εγκυμοσύνης,τίποτα.Της βάλαμε λοιπόν μια μεγάλη κονσέρβα κι έπεσε με τα μούτρα.

Αυτό που δεν ξέραμε,ήταν ότι μαζί με την διακεκορευμένη κόρη,μας σπιτώθηκε κι ο γαμπρός.Βέβαια.Και ανακάλυψα ότι είναι και κακόγουστη.Άντε και είναι έγκυος.Άντε και την προσέχουμε και την παχαίνουμε,επειδή δεν έχει ακόμα αρκετό βάρος για να γίνει μαμά.Άντε και έχουμε το νου μας να τη βοηθήσουμε στη γέννα επειδή ο κτηνίατρος μας είπε ότι μάλλον θα δυσκολευτεί.Άντε και να ταΐσουμε τα μικρά με το μπιμπερό επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω ηλικίας να μην θέλει να τα θηλάσει ή να τα φροντίσει.Τόσοι γάτοι στη γειτονιά,φουντωτοί,με ωραία χρώματα,να έβγαιναν κι ομορφούλικα και παρδαλά τα γατάκια.Ξέρετε τι πήγε και βρήκε;Έναν…ασπρόμαυρο…!Τι να κάνω η δόλια γατομαμά…Από εκεί που είχαμε μισή γάτα,βρεθήκαμε με μιάμιση και γατόνια.Δεν πειράζει,ας πάνε όλα καλά,και όλα θα είναι ευτυχισμένα και καλοταϊσμένα.Ακούτε η άσωτη γατοκορασίδα;

28 σχόλια:

Στοχαστης είπε...

Μην το μαλώνεις το κοριτσι βρε, την γοητευσανε τα ασπρομαυρα χαρισματα του γαμπρου. Το θεμα ειναι να ειναι καλα, να μην εχει προβληματα στην εγκυμοσυνη και τον τοκετό και να γεμισετε με ωραια (ασπρομαυρα) γατόνια, νιαουρισματα και ουρες που τρεχουνε και παιζουνε απο 'δω κι απο 'κει! Αντε, με το καλό! Και πες στον γαμπρο να της φερεται καλα μην φερω τον δικο μου και καθαρισει!

Σοφία είπε...

Γιατί καλέ, τι έχουν οι ασπρόμαυροι γάτοι;

Black Diamond είπε...

Γιατί καλέ άσχημος είναι ο ασπρόμαυρος γάτος??
Άσε την κοπέλα να ζήσει τον έρωτα της :P

anamella είπε...

Απ΄ότι ακούω η οικογένεια μεγαλώνει!!
Άντε να δούμε και τα γατόνια και ας
είναι ασπρόμαυρα δεν πειράζει !!!!
Καλημέρα

Γκρινιάρης είπε...

Ε, είπε η γατούλα να κινηθεί σε γνώριμα χρώματα! Άντε, η ώρα η καλή!

moukelis είπε...

@Στοχαστή:Σιγά τα αίματα βρε,ο δικός σας τρέμει το γιατρό,κοτζάμ γάτο θα κανονίσει;(έβγαλα τα άπλυτα του γάτου σου στη φόρα)

@Σοφία:Δεν έχουν τίποτα,απλα ειναι κι αυτή ασπρόμαυρη κι ο γάτος,και τα μικρά θα βγουν πάλι ασπρόμαυρα.

@black diamond:Σιγά που της στερήσαμε τον έρωτα...:@Ρ Εν τω μεταξύ,ο συγκεκριμένος γάτος έχει το πιο χαζό βλέμμα που έχετε δει σε γάτα.Τους κοιτάει όλους λες και μόλις τον πιάσανε στα πράσα.

@Αναμέλλα:Μεγαλώνει,μεγαλώνει...Κρίμα που θα τα πάρουν στο χωριό...Δεν πειραζει,θα πάρω έτσι κι αλλιώς γάτα για τον ξενιτεμό.

@Γκρινιάρη:Καταρχήν το είπε πολύ νωρίς,και κατα δεύτερον είχα σταμπάρει έναν ωραιότατο φουντωτό πορτοκαλί γάτο,μούρλια.Τέλος πάντων,ας πάνε όλα καλά και ας μείνει κακόγουστη η Αμελί!
Καλημέρα σε όλους!

Στοχαστης είπε...

Α πες μας ετσι, ειχες γαμπρο ετοιμο και σου χαλασε το προξενιο, γι'αυτο δεν σ'αρεσε ο λεγάμενος...
Και ο δικος μου δεν φοβάται τον γιατρο, απλα σεβεται την επιστημη και τις γνωσεις του...

Μαριλένα είπε...

Ειναι τόσο όμορφη..
μα τόσο όμορφη..

στο θέμα της στείρωσης, διαφωνώ τόσο πολύ..
μα τόσο πολύ..

και οι δυο δικές μου, αν και γάτες του διαμερίσματος, ειναι φυσικα στειρωμένες.
αν έμενα σε σπίτι με αυλη, θα ήταν διπλα και τριπλα στειρωμένες.

με το καλό να έρθουν οι απόγονοι και εύχομαι ολόψυχα, να βρείτε ευκολα να δώσετε τα γατάκια. και εκει ακριβως που πρέπει.

καλημερα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αχ! τι όμορφο γατάκι, να σου ζήσει και το καινούργιο, δεν πειράζει τα ζώα δίνουν χαρά και γαλήνη στη ψυχή. Εγώ όπως ξέρεις έχω σκυλάκι και αν είχα σπίτι με κήπο νομίζω οτι θα είχα πολλά ! Φιλάκια!

Mariel είπε...

Έχεις μια κουκλίτσα να τη χαίρεσαι!!
Έχω 5 γατομαξιλαράκια του κρεβατιού ( γιατί δεν πολυ κουνιούνται από εκεί) και έχω στειρώσει μόνο τη μία γιατί έβγαζε καλοήθεις όγκους στο στήθος. .Κατα τ'αλλα βρέθηκα με 5 γιατί δεν ήθελα να τους στερήσω τη χαρά να κάνουν γατάκια οπώτε τις ζευγάρωνα και όλας.
Γατίσια φιλάκια !

ράγες είπε...

Τι φοβερό γατί στη φωτογραφία! Έχει ματάρες!
Φιλιά!

moukelis είπε...

@ Στοχαστή:Τον παρασεβεται το γιατρό και τις επιστήμες να του πεις για να δέχεται διάφορα αδιαμαρτυρητα...

@Μαριλένα:Σε καταλαβαίνω απόλυτα,επειδή κι εγώ συμμερίζομαι την άποψή σου.Απλά το συγκεκριμένο γατόνι θα μείνει στο χωριό μας,όπου οι δικοί μου πηγαίνουν τακτικά,κάθε εβδομάδα.Γατάκια δε χαρίσαμε ποτέ,και ο γάτος μου στειρώθηκε επειδή δε θεωρώ σωστό επειδή δε θα έχω εγώ τη γέννα ή τα γατάκια,να γεμίσω τον τόπο με αδέσποτα που θα κινδυνεύουν από τις φόλες και τα αυτοκίνητα.Απλά δεν είναι όλοι αυτής της άποψης,και από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα γατάκια θα ζήσουν σε χώρο όπου θα υπάρχει κτήμα και έχουν ανάγκη από γάτες,θεώρησα ότι δεν πειράζει να γεννήσει αν τύχει.Τι να κάνουμε,θα την πάρουν μαζί τους και δεν επίθονται με τίποτα...Αλλά με το καλό τα περιμένουμε,κι αν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι κάποιος θέλει τόσο πολύ κάποιο από τα γατουλάκια,μπορεί να το σκεφτούμε.Μπράβο σου για την υπεύθυνη στάση σου ως γατομαμά πάντως.

@Αχτίδα:Ωραία και τα σκυλάκια,έχω δει τις φωτογραφίες της μπουμπούς σου.Εγώ είμαι γατοφάν.Και είναι όντως ομορφούλα η άτιμη...

@Mariel:Καλωσήρθες,το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι σε χαιρετά!
1)Έχεις mail.
2)Το κατά πόσον αισθάνονται το αίσθημα της μητρότητας ή στερούνται τη χαρά μέσω της στείρωσης είναι αμφίβολο.Αλλά είναι επιλογή και προσωπική άποψη του καθένα αυτό.Αρκεί αν αποφασίσει να μην προχωρήσει σε στείρωση,να φροντίσει να εξασφαλίσει καλές συνθήκες για το ζώο του και για τα μικρά που θα γεννηθούν.Μπράβο για τα πέντε γατομαξιλαράκια σου(φαντάζομαι θα έχουν χαλάσει οι σούστες του καναπέ από το γουργουρητό!)

@Ράγες:Ναι είναι συμπαθέστατη και εμένα μου αρέσουν πολύ τα μάτια της!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

xaos είπε...

Αχ τι γλυκούλικο μουκόγατο?Είναι η εποχή τους τώρα.Που θα πας και θα ξενητευτείς?Τώρα που σε βρήκαμε θα σε χάσουμε?

moukelis είπε...

Ναι χελωνάκι,ξέρω,γι'αυτο ειχα πει να τη στειρώσουμε...Διοριστηκα και περιμένω διορισμό,οπότε μάλλον σε μερικούς μήνες θα τα λέμε από μακριά.
Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!
(για αυτό που μου ζήτησες,αργεί λίγο αλλά δε σε ξέχασα,ετοιμάζεται);@)

Crazy Tourists είπε...

Καλά γεννητούρια λοιπόν!! Και περί γούστου κολοκυθόπιτα!!

CrazyTourist2

moukelis είπε...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λοιπον τρελοτουριστάκια,δίκιο έχετε,ένα μάτσο γατουλάκια είναι χαρά ότι χρώμα κι αν είναι.
Καλημέρα και ακλή εβδομάδα!

mirela είπε...

Καταρχίν συγχαρητήρια για το διορισμό σου, σε περιμένει καινούριο ξεκίνημα.Θα έχεις να μας λες όλο νέα.Ο μούκος σου δεν ξέρω πως είναι!!
Με το καλό να νέα μέλη.

moukelis είπε...

@Mirela:Ευχαριστώ,ευχαριστώ.Νέο ξεκίνημα,αλλά ποιος ξέρει που και πως...Ο μούκος μου θα μας αφήσει,θα μας τον πάρει η μαμά πατρίδα,οπότε αυτή τη χρονιά θα ήμασταν έτσι κι αλλιώς μακριά...
Περιμένουμε με ανυπομονησία τα μικρούλια!
Καλή σου εβδομάδα και καλό κουράγιο με τη δουλειά!

Σοφία είπε...

Αυτά τα προξενιά ξέρεις ότι δεν βγαίνουν σε καλό! Γι' αυτό άφησε την να ζήσει τον έρωτα της, όπως ζεις εσύ τον δικό σου!!!
Είναι απίστευτη γλύκα, για ζούληγμα!
Καλό απόγευμα μουκελάκι!

Σοφία είπε...

Α! Και που είσαι; Έχεις πρόσκληση σε blogοπαίχνιδο!

moukelis είπε...

@Κουκουβάου:Ε βέβαια την αφήνω να ζήσει τον έρωτά της με τον λιμοκοντόρο το γάτο,μπορώ να κάνω κι αλλιώς; lol
Πρόσκληση ελήφθη,το αίτημα θα μεταφερθεί στο φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι σύμφωνα με το πρωτόκολλο,και θα ικανοποιηθεί λίαν συντόμως.Καλό σου βράδυ!

Roadartist είπε...

άχου το!!!!!! :) ωραιο το γατόνι!!!!! Τελειος ειναι, τελειος!

moukelis είπε...

@Roadartist:Καλημέρα.Είναι κοριτσάκι,αν ήταν αγοράκι δε θα τραβούσαμε τα του ποστ...Καλή σου εβδομάδα!

Άκης είπε...

Ωραία το γατάκι σου!Και μια χαρά την βρίσκω γενικά.Κάνει αυτό που της αρέσει!Γατί με προσωπικότητα.Όχι θα κάτσει να σκάσει!!χα χα
Την καλημέρα μου.

moukelis είπε...

@Άκη:Μωρέ ας κάνει ό,τι θέλει,δεν τηνπεριόρισε κανείς,απλα είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να γεννήσει σε τετοια ηλικία.Μα η ξεμυαλισμένη,άλλη δουλειά δεν είχε,στους έρωτες βρήκε να πέσει; :@Ρ
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή λευτεριά εύχομαι !!!!

moukelis είπε...

Ευχαριστούμε Τρελοφαντασμένη, θα της το μεταφέρω!Καλημέρα!

Λουκρητία είπε...

Μπλιμπλιμπλι!!!!!
(αυτο ειναι κατι δικο μου που λεω στην γατα μου, αντι για ψιψιψι).
Και η δικια μου ειναι ασπρομαυρη, καλε το ασπρομαυρο σε γατα ειναι all time classic, κατι σαν την Φερραρι που ειναι παντα κοκκινη! Ζουλευω, θελω και εγω ζατουλακια νεογεννητα να κανουν ιου ιου ιου, γιατι ειναι πολυ μωρα να κανουν νιαου!
Εγω πότε θα (ξανα)γίνω γατομάνα;