Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Νέα από το μέτωπο

Πηγαίνω στον ΩΡΛ για να δούμε την έκβαση του πονόλαιμου. Έχω ραντεβού στις 8:45,και με τη μαμά αγκαζέ (επιμένει να έρχεται μαζί στους γιατρούς λες και είμαι 5 ετών),καταφτάνουμε στο ΙΚΑ στις 8:35. Είναι μόνο ένα ζευγάρι ηλικιωμένες που φεύγουν, ρωτάμε αν ο γιατρός είναι μέσα, και μας απαντάνε ότι κάπου πετάχτηκε. Καθόμαστε λοιπόν στις πορτοκαλί καρέκλες, και εν τω μεταξύ καταφτάνουν άλλη μία κυρία και μία νεαρά. Μας ρωτάνε τι ώρα έχω ραντεβού. Η μία αποφαίνεται ότι έχει πιο αργά, η νεαρά ανακοινώνει ότι αυτή είχε στις 8:15, οπότε μας λέει χαμογελαστά ότι θα τελειώνει γρήγορα. Το ίδιο χαμογελαστά η μήτηρ τη ρωτάει πώς κι έτσι,( “how come,dear?”, αγγλιστί) και μας λέει ότι θα μπει πριν από εμένα επειδή είχε πιο νωρίς ραντεβού. Την κοιτάω λοξά. Η άλλη κυρία που περιμένει της εξηγεί ότι μπαίνουμε με τη σειρά που έχουμε έρθει, κι αυτή αρχίζει να ωρύεται με μια ψιλή, υστερική φωνή, κουνώντας την ομπρέλα της απειλητικά, ρωτώντας ποιο είναι το νόημα του ραντεβού άμα είναι να μπαίνουμε με τη σειρά. Γυρίζω απαθέστατη λοιπόν και της λέω:
«Το νόημα του ραντεβού δεσποινίς μου είναι να έρχεστε στην ώρα που το έχετε. Όχι να κάνετε κούρα ομορφιάς, να έρχεστε φράπα στις 9, και να κουνάτε την ομπρελάρα σας σε μας που ήρθαμε στην ώρα μας.»
Παγάκι η δεσποινίς-ακίνητη η ομπρελάρα.
Μπαίνω στο γραφείο του γιατρού, ο οποίος μετά από σύντομο έλεγχο αυτιών, μύτης και πονεμένου λαιμού, μου ανακοινώνει τη διάγνωση:
«Έχετε ένα βυσματάκι εδώ μέσα».
Γιατρέ μου μερικές φορές, να την πω την αμαρτία μου, μασουλάω τους χρωματιστούς μου συνδετήρες. Αλλά βυσματάκι ποτέ. Αν και δεν είναι κακή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι… Αποδιώχνω τις χαζές ατάκες του τύπου «ακόμα θα περίμενα διορισμό άμα είχα βύσμα γιατρέ μου;» ενώ ο γιατρός μου εξηγεί ότι με απειλεί μία μόλυνση στρεπτόκοκκου, που έχει τη βάση της σε ένα πρησμένο κομματάκι του λαιμού που εξέχει, και αναρωτιέται πώς δεν είδε τη βάση του η γιατρός στα επείγοντα. Έλα μου ντε. Τέλος πάντων, με εφοδιάζει με αντιβιώσεις, αντιπυρετικά και τα συναφή, και φεύγω. Λέω και ένα καλημέρα στην ξινή με την ομπρέλα, είμαι και μια κιουρία, μην το ξεχνάμε.
Black Cat
Αποφασίζουμε να τιμήσουμε με την εξαιρετική μας παρουσία, οι Μούκοι και η φίλη Ιωάννα, νέο τσιπουράδικο στη Ν.Ιωνία. Αφού ψάχνουμε κανένα εικοσάλεπτο μες το μεσημέρι με την κοιλιά να διαμαρτύρεται εντόνως,νομίζουμε ότι το βρήκαμε. Χάλια περιβάλλον, με λευκά ραμποτέ στους τοίχους, λες και είμαστε στην ψησταριά «Η ωραία Ελλάς»,τηλεμεταφερόμενοι στην προηγούμενη δεκαετία. Λέμε να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Παραγγέλνουμε τρία τσιπουράκια, και μας φέρνει τους μεζέδες αφού έχουμε ταράξει το ψωμί σαν λιμασμένα. Μία αξιοπρεπή προσπάθεια παρασκευής πατατοσαλάτας, ένα wannabe τουρσί με κάτι κομματάκια στο χρώμα του συκωτιού, που αργότερα ο τολμηρός μούκος που δοκίμασε απεφάνθη ότι ήταν ντομάτα λιαστή, και κάτι παστά της κακιάς ώρας, που αν τα δοκίμαζες έπρεπε να τσεκάρεις αν είχες κάνει αντιλυσσικό. Αλλά δυστυχώς το μυαλό διαφέντευε η πείνα,οπότε τα φάγαμε. Δεύτερος γύρος:ένα οστρακοειδές που έμοιαζε με γαρίδα;Καραβίδα;Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς ήτο το ατυχές οστρακόδερμο. Επίσης είχαμε δείγμα καβουριού,καλαμαράκια μπεμπέ (δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν τόοοοσο μικρά, από το βρεφονηπιακό τα απήγαγαν;) και μύδια βεβαίως βεβαίως. Πληρώσαμε και κατευθυνθήκαμε σπίτι, όπου καταβροχθίσαμε ότι κουλουράκι και μπισκοτοειδές υπήρχε.
Black Cat
Τηλεφώνημα στον ΟΣΕ:
- «Καλημέρα, θα ήθελα να μάθω αν έχει και σήμερα στάση εργασίας ο ΟΣΕ»
- «Γιατί;»
- «Γιατί είχε και χτες και θέλω να ταξιδέψω.»
- «Μάλιστα. Διαβάσατε το εγχειρίδιο του Οργανισμού Εργατοϋπαλλήλων Σιδηροδρόμων; Στη σελίδα 152,παράγραφος 3,αναφέρει καθαρά ότι πριν τηλεφωνήσετε για ερωτήσεις θα έπρεπε να συμβουλευτείτε τη συνείδησή σας.»
- «…»
- «Λοιπόν;»
- «Τι λοιπόν;»
- «Τη συμβουλευτήκατε;»
- «Ποια;»
- «Τη συνείδησή σας»
- «Πλάκα μου κάνετε;»
- «Χα χα, σας την έφερα.»
Πετάγομαι ιδρωμένη από το κρεβάτι. Οι ποικίλες απεργίες έχουν μπει στο υποσυνείδητό μου μάλλον. Μα να τις βλέπω στον ύπνο μου; Αναζητώ τα φωτάκια που ανάβω το βράδυ, πουθενά. Κατεβαίνω αργά τη σκαλίτσα της κουκέτας μη γκρεμοτσακιστώ, και πατάω το διακόπτη. Α, θαύμα. Η ΔΕΗ δε μας χάλασε τη ρουτίνα. Τι, πάνω που μας εκπαίδευσε να κάνουμε όλες μας τις δουλειές 10-12 που έχουμε ρεύμα, να μας το χαλάσει; Δεν αγχώνεσαι ρε παιδί μου κι αν ξέχασες το φαϊ στο φούρνο. Στις 12 θα κοπεί το ρεύμα και θα συνεχίσεις να πίνεις το καφεδάκι σου αμέριμνη, χωρίς να ανησυχείς μη σου καεί. Θα έπρεπε να την ευχαριστούμε που μας έβαλε από τόσο νωρίς στην πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα, προχθές στο εκδοτήριο εισιτηρίων για το αστικό, όπως και σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, είχαν όλοι ένα κερί ανά χείρας. Τι ρομαντικά, πολύ αναστάσιμη ατμόσφαιρα. Ας πάρω στον ΟΣΕ κανονικά τώρα να δω αν έχει δρομολόγια. Α, δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο. Καλά, θα δω αν έχουν καμιά ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους. Α, δεν έχουμε ούτε ίντερνετ. Μια ομορφιά. Μας προπονούν για να λάβουμε μέρος στο επόμενο Survivor,θα γελάει ακόμα κι ο Μαρκουλάκης με αυτά τα πράγματα. Δεν πειράζει, θα πάρω από το κινητό:
- «Καλημέρα.»
- «Καλημέρα.»
- «Θα ήθελα να μάθω αν έχει σήμερα στάση εργασίας ο ΟΣΕ.»
- «Όχι.»
- «Το δρομολόγιο για Λάρισα γίνεται κανονικά;»
- «Ναι.»
- «Επειδή έγινε ένας εκτροχιασμός πάνω στη γραμμή για Βόλο, πήραν το συρμό;»
- «Ναι.»
- «Εντάξει, ευχαριστώ.»
Κλικ. Ε κοπελιά δε σε ξέρουμε κι από χτες να σου πούμε και παρακαλώ, να παίρνεις θάρρος...Γκρρρ…Πάω στο ίντερνετ καφέ της γειτονιάς να βάλω το ποστ. :@(

Υ.Γ.:Ευχαριστώ για τις προσκλήσεις,σύντομα θα εκτελέσω τις αποστολές που μου αναθέσατε!

13 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Καλημέρα!

Άρρωστη, άρρωστη, τα τσιπουράκια τα χτυπήσαμε, ε;

Περαστικά!

Υπομονή με τις απεργίες! Τόσα χρόνια, ακόμα να συνηθίσεις;
Το ίδιο ισχύει και για το "παρακαλώ" που περιμένεις. Κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν!

Καλή Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα να έχεις!

Σοφία είπε...

Καλά, γέλασα πάρα πολύ με αυτό το ποστ. Τόσο που δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, τη δεσποινίδα με την ομπρέλα, το όνειρο με τον ΟΣΕ, την πραγματικότητα με τον ΟΣΕ, το τσιπουράδικο ή όλα γενικώς!!

Και μιας και το αναφέραμε, δεν μας λες και το όνομα του τσιπουράδικου να το έχουμε υπόψην σε περίπτωση που βρεθεί στο δρόμο μας;

moukelis είπε...

Καλή σου μέρα!
Ε να μη γκρινιάξω κι εγώ λίγο;
Ευχαριστώ για τα περαστικά,από το στόμα σου και στου στρεπτόκοκκου το αυτί.Υπομονή κάνω,αλλά μοιάζω με το Ροβινσώνα Κρούσσο πια.Και γιατί παρακαλώ να συνηθίσουμε στην κακομεταχείρηση και την αγένεια;Να συνηθίσουν όλοι οι υπόλοιποι στην ευημερία και την ευγένεια,μήπως πάμε μπροστά ως χώρα...
Καλή σου κυριακή και καλό πέταγμα χαρταετού!Περιμένω φωτογραφίες από χαρταετό στο Hyde park!

moukelis είπε...

Α μαντάμ Σοφία,άμα έρθετε στο Βόλο θα σας πάω εγώ για τσιπουράκι ώστε να το αποφύγετε,δεν κάνει να κάνουμε δυσφήμιση,θα μας πιάσει κανένας Μάκης και έχω και υψοφοβία!
Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις,γελάστε όλοι και για μένα που βήχω σαν γαϊδούρι μόλις πάω να γελάσω...
Ισχύει το παραπάνω σχετικά με το χαρταετό και για σένα!
Καλή Καθαρά Δευτέρα!

Μαριλένα είπε...

Kαλη Σαρακοστή μικρό μου :)
και περαστικα βεβαίως βεβαίως :)

Σοφία είπε...

Κούλουμα δεν έχει εδώ, πάμε για δουλειά κανονικά αύριο, άσε που έχουμε βροχές και δεν είναι καλή εποχή για πάρκο. Περιμένουμε λοιπόν ανταποκρίσεις από εσάς τους εν Ελλάδι!

Nathalie είπε...

Mia prosklisi kai apo emena.. Perastika kai pali! (((((moukelis)))))

Crazy Tourists είπε...

Περαστικά!!!Αχ, πολύ γέλιο με τις ιστοριούλες!Κυρίως, με την ομπρέλα!

Αλλά, έχω όμως μια απορία που πηγάζει από ένα σχόλιο σου σε μας: Από που προκύπτει ότι εμείς (ως τρελοτουρίστες) έχουμε πείρα με τις δημόσιες υπηρεσίες;

Καλά Κούλουμα!
CrazyTourist1

Black Diamond είπε...

Καλημέρα και περαστικά σου καλό μου :))

Δεν ξέρεις βρε πως απαγορεύεται να παίρνεις αντιβίωση και να πίνεις τσιπουράκια??

Ντροπή σου :P

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αχ! βρε Μουκελάκι μου τρελλαίνομαι για το τρόπο που εκφράζεσαι,σε φαντάζομαι στο ΙΚΑ να περιμάνεις και τις..σφίνες που έρχονται και μπαίνουν στα βιαστικά. Προχθές στο σούπερ μάρκετ περιμένω στη σειρά και με την άκρη του ματιού μου βλέπω ένα κύριο που λάου-λάου μπαίνει πλαγίως μπροστά μου με ένα καλάθι που το έσπρωχνε με το πόδι του .Όταν δε ΤΟΛΜΗΣΑ να του κάνω την υπόδειξη φθάνοντας στο ταμείο οτι ήταν η δική μου σειρά μόνο που δεν με... έδειρε, με στόλισε με ότι ονόματα μπορείς να φανταστείς και αφού πήρε τη σειρά μου τελικά φεύγοντας μου έκανε στα κρυφά και μία..απρεπή κίνηση, καταλαβαίνεις.Ίσως μία άλλη να τον έκανε να καταπιεί τη γλώσσα του μα εγώ δυστυχώς υστερώ σε τέτοια.

Roadartist είπε...

Τα περαστικά μου και τις ευχες μου για καλη Σαρακοστή :) :)

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια φορά σε καμαρώνω, για τα ωραία σου... Η φάση στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου είχε πολύ γέλιο! LOL

@ αχτίδα:
Τι κρίμα να μην είμαστε η moukelis κι εγώ από καμιά γωνιά, να έβλεπες πού θα το έβαζε το καλάθι του ο κύριος, μ' αυτά που θα άκουγε απ' τις δυο μας! χαχαχαχαχ

Λούζι

moukelis είπε...

@Μαριλένα:Καλή Σαρακοστή επίσης!
@Σοφία:Τι ανταπόκριση,στα λαγκάδια η άρρωστη τι να εκανα;Κάθισα σαν τους παππούδες μέσα στο τροχόσπιτο...
@Ναταλάκι θα ανταποκριθώ όσο πιο σύντομα γίνεται!Καλώς μας ήρθες!
@Τρελοτουριστάκια,εσείς δεν ήσασταν που περάσατε κάτι με Εφορία;Κάνω λάθος;
Καλά Κούλουμα και σε σας,με λαχανάκια ή χωρίς!
@Μαύρο διαμαντάκι μου,ένα για το καλό ήπια,δεν είμαι δα και κανένα γερό ποτήρι!
@Αχτιδούλα:Καλέ τέτοια δεν τα αφήνουμε να περνάνε έτσι!Άκου εκεί,τον ανάγωγο!Άλλη φορά πες μου να έρθω να τον βάλω στη θέση του!
@Roadartist:Ευχαριστω πολύ για τις ευχές,ελπίζω να πιάσουν τόπο!
@Λούζι:Μωρέ τι θα τον κάναμε...Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι τον περίμενε τον κακομοίρη...Λες να φέρναμε και τον λήσταρχο Νταβέλη με το thumbthing;Κοίτα ρε που είχαμε τέτοιο ταλέντο και δεν το είχαμε ανακαλύψει...:@Ρ