Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Οδηγίες παραξενιάς 2

Αν έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ (κρεματζούλια,σκουλαρίκια και παράξενα παπούτσια και ρούχα),μπορείτε να περάσετε στην επόμενη φάση εκπαίδευσης παραξενιάς.

Ντύνεστε, ετοιμάζεστε, και βγαίνετε στο δρόμο. Να θυμάστε ότι μπορείτε να κάνετε όλα τα πράγματα που οι άλλοι «κανονικοί» άνθρωποι δε μπορούν. Δηλαδή, μπορείτε να πείτε καλημέρα σε όποιον καλοσυνάτο άνθρωπο σας χαμογελάσει, ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζετε. Μια ευχή για καλή μέρα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Επίσης, μπορείτε να μιλάτε με παιδάκια. Άκρως διασκεδαστικό, αναζωογονητικό και σου φτιάχνει τη μέρα. Αφήστε που τα παιδάκια δεν είναι τόσο πολυάσχολα ώστε να σας αγνοήσουν, όπως συμβαίνει συνήθως με τους «μεγάλους».

Απαραίτητο προσόν ενός γνήσιου παράξενου ανθρώπου, είναι να παίρνει το χρόνο του. Δεν εννοώ να χαζολογάτε δεξιά κι αριστερά. Απλά δεν έγινε και τίποτα αν σταματήσετε δυο λεπτά να δείτε μια βιτρίνα που σας αρέσει. Εμένα ας πούμε, μ’ αρέσει να περνάω από ένα μαγαζί με ζωάκια σε έναν πεζόδρομο και να χαζεύω τα γατάκια. Συχνά πυκνά, μ’ αρέσει να κοιτάζω τα γυαλιστερά μπαλόνια που έχουν οι πλανόδιοι στην παραλία. ΄Η ακόμη και τα παιδάκια που κάνουν κούνια ή παίζουν κρυφτό. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές κάποιος μικρούλης χρειάζεται τη βοήθειά μου για να κάνει ξελευτερία, κι εγώ την προσφέρω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μη φοβάστε να χαμογελάτε στο δρόμο, ακόμα κι αν ο λόγος δεν είναι προφανής στους γύρω σας. Αν επιμείνετε, το πιο πιθανό είναι να αρχίσουν να χαζογελούν μόνο και μόνο επειδή βλέπουν εσάς να το κάνετε.

Αν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που σας αρέσει να κάνετε κάτι, μην τον αλλάζετε όταν είστε σε δημόσιο χώρο. Για παράδειγμα, εγώ γεμίζω μερέντα κάθε φορά που τρώω κουρασάν (έτσι το λένε κανονικά, μην πιστεύετε όσους σας πουλάνε φούμαρα ότι το λένε κρουασάν) ή κρέπα. Τι να κάνω, έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να το αποφύγω, αλλά είναι γραφτό μου. Οπότε κι εγώ δε σκοτίζομαι πια, και τρώω το κουρασάν μου σαν πραγματική κυρία, γεμίζω μερέντες, και μετά ξοδεύω ένα πακέτο χαρτομάντιλα για να περισώσω την αξιοπρέπειά μου. Να φανταστείτε, έχω ταξιδέψει με τραίνο, με δυο ανταποκρίσεις, πασαλειμμένη με μερέντα. Στην τελευταία αλλαγή κατάλαβα τι τρέχει, μόνο όταν είδα τον κολλητό να λέει πονεμένα : «Μα καλά, σ’ άφησαν να ταξιδέψεις έτσι;»Πρέπει να έκανα πολύ χαρούμενους πολλούς επιβάτες εκείνη τη μέρα.

Αν σας έρθει να τραγουδήσετε ή να χοροπηδήξετε καταμεσής του δρόμου, μη διστάσετε. Εντάξει, μη σας περάσουν και για καγκουρώ. Πάρτε λουλούδια ή ένα μικρό δωράκι για σας ή για τους αγαπημένους σας, ακόμα κι αν δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μέρα. Και την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάτι για σας, και η πωλήτρια σας ρωτήσει «είναι για δώρο;»,πείτε ναι. Ξέρω, συγνώμη πωλήτριες για τον άδικο κόπο, και συγνώμη ανακύκλωση που χαραμίζω χαρτί, αλλά μ’ αρέσει πολύ να ξετυλίγω δώρα και Χριστούγεννα είναι μόνο μια φορά το χρόνο. Τι να σου κάνει και μια γιορτή ή τα γενέθλια…

Και μη ντρέπεστε να ζητήσετε οδηγίες αν έχετε χαθεί, ακόμα κι αν είστε στην πόλη σας.

Αν σας αρέσει κάτι σε κάποιον, γιατί να το κρατήσετε για τον εαυτό σας; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να προσπάθησε ώρες για να φτιάξει αυτό το μπιχλιμπίδι, ή να έβαλε σήμερα το αγαπημένο του πολύχρωμο κασκόλ. Θα χαρεί που αρέσει και σε κάποιον άλλο, ακόμα κι αν δε σας ξέρει.

Φτιάξτε μια ιστορία για την κυρία με τα σουφρωμένα χείλη που κάθεται απέναντί σας στο λεωφορείο. Μπορεί να είναι αστεία, θλιβερή, ή παράλογη. Θα τη γνωρίζετε λίγο καλύτερα πάντως όταν πατήσει το κουμπί για να κατέβει, κι ας μην το ξέρει.

Αγνοήστε όσους σας κοιτάζουν περίεργα. Θέλει αρετή και τόλμη η παραξενιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο αυθόρμητοι, και να μην καταπιέζουν τη χαρά τους. Απλά ντρέπονται. Δεν είναι κακό. Εσείς δώστε τους την Σ.Η.Π.(Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα) χαμόγελου, και αφήστε τους να πάρουν το δρόμο τους. Ποιος ξέρει, μπορεί μετά από ένα εξάμηνο να τους δείτε δίπλα σας στη στάση να σιγομουρμουρίζουν ένα τραγουδάκι φορώντας γαλάζια κορδόνια και ένα μεγάλο χαμόγελο.

22 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Aχχ τι ξεκούραστο παιδί που είσαι..
θα 'κανες καλή παρέα με την Ελένη μου σίγουρα.
αυτό με το χαρτί το έχω κι εγώ: παίρνω τα πάντα τυλιγμένα για δώρο.
καλό απόγευμα να έχεις :)))))
κι άλλα: :))))
και δυο
xx

moukelis είπε...

Μαριλενάκι τι εννοείς ξεκούραστο;Λες να καναμε καλη παρεα με την Πριγκηπέσσα σου;Είναι σαν να παίρνεις ένα δώρο για τον εαυτό σου αυτό με το χαρτί.
Καλό απόγευμα επίσης,εγώ πρέπει να στρώσω την αφάνα μη με δει ο Ντεπ έτσι στην πρεμιέρα!

:@*

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τρελαίνομαι να διαβάζω τέτοιες σελίδες σαν τη δική σου, μπράβο κορίτσι μου ,μη νοιάζεσαι ποτέ για το τι θα πει ο κόσμος φθάνει να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Νάσαι καλά μου έφτιαξες την ημέρα!

moukelis είπε...

Αχτίδα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια,και χαίρομαι που σου έφτιαξα τη μέρα!Μακάρι να έφτιαχνε όλων η μέρα τόσο εύκολα,θα ήταν πολύ λιγότερο μίζεροι οι άνθρωποι...Καλό σου βράδυ!

kat. είπε...

καλό βρε καλό μου..
αλλά που θα καταλήξουμε μετά από όλα αυτά;

εγώ τουλάχιστον θα έφτανα μια ώρα γρηγορότερα στην σχιζοφρένεια!
υπάρχουν και άνθρωποι που αντιδρούν στην υπερβολική καλοσύνη όσο καλή διάθεση και να έχουν!

ράγες είπε...

Σκέφτομαι τι ωραίος που θα ήταν ο κόσμος αν βγαίναμε κάθε πρωί και σιγοτραγουδάγαμε στη στάση, η φορούσαμε περίεργα καπέλα( ναι το καπέλο είναι απωθημένο μου)!
Κάθε μέρα είμαι στον ηλεκτρικό και ως συνήθως ακούω ραδιόφωνο! Αν ακούσω κάτι αστείο προσπαθώ να κρατηθώ αλλά χαμογελάω, όπως και όταν έχω καλή διάθεση! Οι γύρω μου με κοιτάνε κάπως! Αλλά δεν με αφορά! Θα τους ξαναδώ; Βέβαια δεν έχω την άνεση να τραγουδάω η να χοροπηδάω καταμεσής του δρόμου, γι αυτό και χαίρομαι αυτούς που έχουν το κουράγιο να το κάνουν! Σε διάφορα ντοκιμαντέρ που έχω δει για την Κούβα, οι κάτοικοι στήνουν σε κάθε γωνιά του δρόμου και ένα πανηγύρι! Ότι ώρα τους έρθει παίρνουν κιθάρες, τραγουδούν και χορεύουν σε πεζοδρόμια, αυλές και πλατείες! Και στους ντόπιους δεν κάνει εντύπωση! Είναι κάτι το φυσιολογικό! Άρα το ζήτημα είναι: τι μας κάνει να περιορίζουμε τον αυθορμητισμό μας; Προφανώς ο δυτικός κόσμος περιορίζεται σε καθωσπρεπισμούς για να νιώθει ανώτερος!
Πολυλογού ήμουν σήμερα! Καληνύχτα!

Black Diamond είπε...

Εμένα τώρα γιατι όλα αυτά μου φαίνοντε φυσιολογικά και καθόλου παραξενα δεν ξέρω.. :S

Kisses

moukelis είπε...

@kat:Τι εννοέις αντιδρούν στην υπερβολική καλοσύνη;Δεν είπαμε να παίρνεις αγκαλιά και τον καθένα που βλέπεις στο δρόμο.Αλλά το να είσαι καλοδιάθετος και να το δειχνεις,μπορει να φτιαξει το κεφι και των υπολοίπων γυρω σου,και δεν κοστίζει τίποτα.Στη σχιζοφρένεια είναι πολυ κοντα αυτοί που έχουν φτάσει να ηχογραφούν ακόμα και τα αστεία που ανταλάσσουν στο τηλέφωνο,και μετά πηδάνε απο τα μπαλκόνια.Δε νομίζω να είδα κανέναν χαμογελαστό και ευδιάθετο να καβαλάει κάγκελο τώρα τελευταία.Οπότε,απαντώντας στην ερώτησή σου,ελπίζω να καταλήξουμε σε έναν κόσμο πιο φωτεινό,πιο ανεκτικό,και γεμάτο ανθρώπους που θα πλησιάζουν στο παράθυρο για να δουν τον γαλάζιο ουρανό,κι όχι για να βουτηξουν έξω από αυτό.
Καλή σου νύχτα!

@Ράγες:Νομίζω ότι ξέρω τι εννοείς με τα καπέλα...Σίγουρα η διαπαιδαγώγηση και η κοινωνία όπου διαμορφώνουμε το χαρακτήρα μας,καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας.Δε μ'αρέσει βλέποντας κόσμο όπως ανέφερες στην Κούβα,να βλέπω παιδιά 13 ετών να συναγωνίζονται ποιος είναι "αυθεντικός καταθλιπτικός" και ποιος όχι.Εδώ ψάχνουμε να βρούμε λίγη χαρά μέσα από τη μαυρίλα,όχι να την επιδιώκουμε κιόλας...Τι αν την κάνουμε τέτοια ανωτερώτητα,άμα είναι να την κοιτάμε από τον πάτο του πηγαδιού;
Εγώ είμαι πιο πολυλογού από σένα οπότε μη μου αγχώνεσαι.Καληνύχτα!

moukelis είπε...

@Μαύρο διαμαντάκι:Δε φαίνονται σε όλο τον κόσμο φυσιολογικά.Αλλά το ότι σου φαίνονται εσένα είναι σίγουρα καλό,γιατί σημαίνει ότι τα συμμερίζεσαι.Λες τελικά να έχει το μαύρο μέσα του όλα τα χρώματα;Μικρή ανακάτευα όλες μαζί τις νερομπογιές μου και στο τέλος μου έβγαινε μαύρο...Καληνύχτα σου!

xaos είπε...

Απο τέτοια άλλο τίποτα μουκελάκι,άσε τώρα είμαστε και κάποιας ηλικίας και δεν μας παίρνει και για πολλά-πολλά αλλά η μούρλα, μούρλα.Μ αυτή γεννιέσαι και πεθαίνεις.Αισθάνεσαι πάντα παιδί κι ας μεγαλώνεις (απ έξω πάντα).

AVRA είπε...

μακαρι να ηταν οι παραξενιες του κοσμου τετοιου ειδους! θα ειμασταν ολοι πανευτυχεις!


καλημερουδια!

moukelis είπε...

@Χελωνάκι:Έτσι σε θέλω,απτόητη!(Δουλεύω το αίτημά σου και στο στέλνω οσωνούπω)

@Αύρα:Καλώς μας ήρθες,το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι στέλνει τα σέβη του!Ναι μακάρι να ήταν ο κόσμος όλος παράξενος με αυτό τον τρόπο...αλλά δυστυχώς δεν ειναι.Παρόλα αυτά,εμείς συνεχίζουμε την...προσπάθεια!Καλή σου μέρα!

Σοφία είπε...

Σε καλό δρόμο είμαι...
Καλό Σαββατοκύριακο μουκελάκι, θα σου στείλω σύντομα mail!

leila είπε...

νομιζω οτι οντως την αισιοδοξια υπαρχουν ανθρωποι που την αντιλαμβανονται ως παραξενιά..
αλλοι παλι ως κατι φυσιολογικο... απλα αισιοδοξια!
υπαρχουν κι αλλοι που προτιμουν να παραμενουν καταθλιπτικοι, κι αν βρεθει καποιος να τους δωσει μια αχτιδα αισιοδοξιας αντιδρουν..
τους αφηνω να λενε, αυτοι χανουν..
λες " Εμένα ας πούμε, μ’ αρέσει να περνάω από ένα μαγαζί με ζωάκια σε έναν πεζόδρομο και να χαζεύω τα γατάκια." και συμφωνω, συμφωνω 100%!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σήμερα μου έκαναν πρόταση να ζωγραφίσω ένα παιδότοπο σε παιδικό σταθμό, σε πειράζει να ζωγραφίσω στον ένα τοίχο τη παιδική ζωγραφιά που έχεις στην αρχή της σελίδας σου ; μου αρέσει φοβερά!

moukelis είπε...

@Graso:Αν είσαι σε καλό δρόμο,καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

@Leila:Ελπίζω να μην είσαι στ'αλήθεια τρελή! :@Ρ
Το φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι στέλνει τα ταπεινά του σέβη και σε καλωσορίζει.
Βλέπω από το μπλογκ σου ότι είσαι φανατική γατόφιλη ε;Κι εδώ μια από τα ίδια.Οπότε κάθε φορά που συναντάς έναν από αυτούς που δε θέλουν το φως στη ζωή τους,γύρνα επιδεικτικά το κεφάλι και κούνα την ουρά.
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

@Αχτίδα:Φυσικά και μπορείς!Εγώ την είχα βρει τυχαία στο δίκτυο ψάχνοντας παιδικές ζωγραφιές,δε νομίζω να έχει κάποιο copyright.Εξάλλου δε θα χρησιμοποιηθει για την αποκόμιση χρηματικού κέρδους,αλλά κέρδους χαράς από παιδικές φατσούλες.Από μένα έχεις το ελεύθερο,και η επιλογή σου με τιμάει πολύ.Καλό σου Σαββατοκύριακο!

Στοχαστης είπε...

Ειναι λεπτη η θεσις μου, με καταλαβαινετε. Απλα θα συμφωνησω οτι ναι, η Παγκοσμια Συνωμοσια του Κρουασαν πρεπει να καταπολεμηθει. Εμπρος για τα Κουρασαν!!!

moukelis είπε...

Τα κουρασάν θα νικήσουν,είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι η σωστή ονομασία βρε!

Σοφία είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω!

moukelis είπε...

Κι εγώ μια χαρά με βρίσκω,οι υπόλοιποι μάλλον έχουν το προβλημα...
;@)

Ανώνυμος είπε...

ας τους να το'χουν ;) φιλιά κοπέλα μου!!!

moukelis είπε...

@Kihli:Κι εσείς εδώ;Τους αφήνω,αυτοί δε με αφήνουν...Φιλιά στο μπεμπόνι!